ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ericsson: Πτώση 14% στα έσοδα τριμήνου

11:10 - 12 Οκτ 2016 | Επιχειρήσεις
Ericsson: Πτώση 14% στα έσοδα τριμήνου
Η Ericsson ανακοίνωσε πως τα κέρδη της για το τρίτο τρίμηνο δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες των αναλυτών, εν μέσω φθίνουσας ζήτησης για εξοπλισμό ασύρματων δικτύων. Πρόκειται για μια ακόμη «αναποδιά» για τη σουηδική κατασκευάστρια που παλεύει να αντιστρέψει τις πτωτικές πωλήσεις και να μειώσει τα κόστη.

Τα έσοδα υποχώρησαν 14% σε 51,1 δισ. κορώνες (5,8 δισ. δολάρια) κατά το τρίτο τρίμηνο και το μικρό περιθώριο κέρδους συρρικνώθηκε σε 28 από 34%, σύμφωνα με απρογραμμάτιστη σημερινή ανακοίνωση.

 

Οι αναλυτές ανέμεναν πωλήσεις αξίας 54,2 δισ. κορωνών και μικτό περιθώριο κέρδους περίπου στο 33%, ενώ η Ericsson υποστήριξε ότι η υποχώρηση στα έσοδα οφείλεται σε αγορές μεαδύναμες οικονομίες όπως η Βραζιλία, η Ρωσία και η Μέση Ανατολή.

 

Τα λειτουργικά κέρδη υποχώρησαν σε 0,3 δισ. κορώνες από 5,1 δισ., πρόσθεσε η τεχνολογική εταιρία, η οποία καταβάλει προσπάθειες για μείωση στα κόστη και στοχεύει σε εξοικονόμηση εννέα δισ. κορωνών το χρόνο μέχρι το 2017.

 

«Το αποτέλεσμά μας είναι σημαντικά χαμηλότερο απ' ότι περιμέναμε, με ένα ιδιαίτερα αδύναμο τέλος τριμήνου, και παρεκκλίνει απ' ότι είχαμε ανακοινώσει προηγούμενα σχετικά με την ανάπτυξη στην αγορά», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος, Jan Frykhammar, στο δελτίο Τύπου. «Οι αρνητικές τάσεις της βιομηχανίαςέχουν επιταχυνθεί κι άλλο», πρόσθεσε.

 

Το μέγεθος της πτώσης στον τζίρο υπογραμμίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ericsson καθώς προσπαθεί να ανταποκριθεί στον αυξανόμενο ανταγωνισμό και την επιβράδυνση στην ζήτηση από φορείς τηλεφωνίας.

 

Καθώς οι μειούμενες πωλήσεις άρχισαν να μειώνουν τα κέρδη, η Ericsson έδιωξε τον διευθύνοντα σύμβουλό της τον Ιούλιο και την περασμένη εβδομάδα γνωστοποίησε ότι θα περικόψει 3.000 θέσεις εργασίας στη Σουηδία, δηλαδή το ένα πέμπτο του εργατικού δυναμικού στην εγχώρια αγορά της.

 

Πάντως, το πρακτορείο επισημαίνει ότι, προκειμένου να επιτύχει το στόχο που έχει θέσει για την εξοικονόμηση, η εταιρία θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε περισσότερες απολύσεις σύμφωνα με τους αναλυτές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.