ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυξήθηκαν 8% τα κέρδη της Ryanair

10:32 - 07 Νοε 2016 | Επιχειρήσεις
Αυξήθηκαν 8% τα κέρδη της Ryanair
Κατά 8% αυξήθηκαν τα κέρδη β' τριμήνου της Ryanair Holdings, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Παράλληλα, ξεκίνησε άλλη μια αγορά ιδίων μετοχών, για να διασκεδάσει τις ανησυχίες των επενδυτών μετά από την πτώση της στερλίνας ύστερα από την απόφαση για Brexit που προκάλεσε την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους να εκδώσει προειδοποίηση για τα κέρδη τον προηγούμενο μήνα.

 

Τα καθαρά κέρδη της περιόδου Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, σημείωσαν άνοδο στα 912 εκατ. ευρώ από τα 843,1 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο. Οι πωλήσεις ενισχύθηκαν 2% στα 2,4 δισ. ευρώ.

 

Η ιρλανδική εταιρεία ανακοίνωσε ότι το δ.σ. είχε εγκρίνει αγορές ιδίων μετοχών ύψους 550 εκατ. ευρώ, οι οποίες θα διεξαχθούν μέχρι τον Φεβρουάριο του 2017. Επίσης σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη της στην ανάπτυξη με την ενίσχυση των μακροπρόθεσμων προβλέψεων.

 

Η Ryanair τον περασμένο μήνα προειδοποίησε ότι η πτώση της στερλίνας στον απόηχο της απόφασης για έξοδο από την ΕΕ, θα επιβραδύνει την αύξηση των κερδών φέτος.

 

Τα καθαρά κέρδη τώρα αναμένονται στα 1,3-1,35 δισ. ευρώ στην χρήση μέχρι τον Μάρτιο, χαμηλότερα από τις προηγούμενες εκτιμήσεις για 1,375-1,425 δισ. ευρώ. Τα κέρδη πέρυσι διαμορφώθηκαν στα 1,2 δισ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.