ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόστιμο 264 εκατ. δολαρίων στη JP Morgan για υπόθεση δωροδοκίας

21:43 - 17 Νοε 2016 | Επιχειρήσεις
Πρόστιμο 264 εκατ. δολαρίων στη JP Morgan για υπόθεση δωροδοκίας
Να καταβάλλει 264 εκατ. δολάρια συμφώνησε η JP Morgan, προκειμένου να διευθετήσει κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες απασχολούσε στο δυναμικό της ένα καλά δικτυωμένο γόνο επιφανούς στελέχους της κινεζικής κυβέρνησης για να πάρει δουλειές στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού.

Ο διακανονισμός με τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές ακολουθεί μία τριετή έρευνα που είχε στο επίκεντρο ένα τεράστιο σύστημα διεθνούς δωροδοκίας που παραβιάζει το νόμο περί πρακτικών διαφθοράς στην αλλοδαπή (FCPA) και σύμφωνα με τον Guardian αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες παρόμοιες διευθετήσεις με τράπεζες της Wall Street.

 

«Η JPMorgan είχε εμπλακεί σε ένα συστηματικό σχέδιο δωροδοκίας προσλαμβάνοντας παιδιά κυβερνητικών αξιωματούχων και άλλων που συνήθως δεν διέθεταν τα προσόντα για τις θέσεις, προς όφελός της», αναφέρει ο Andrew Ceresney διευθυντής του αρμόδιου τμήματος της Επιβολής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

 

«Οι εργαζόμενοι της JPMorgan γνώριζαν ότι η εταιρεία ενδεχομένως να παραβιάζει τον FCPA ωστόσο συνέχισαν τις προσλήψεις ακατάλληλων ατόμων διότι οι επιχειρηματικές ανταμοιβές και οι νέες συμφωνίες κρίθηκαν πολύ επικερδείς».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.