ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν: Πρόστιμα 166 εκατ. ευρώ σε Sanyo, Sony και Panasonic

19:44 - 12 Δεκ 2016 | Επιχειρήσεις
Κομισιόν: Πρόστιμα 166 εκατ. ευρώ σε Sanyo, Sony και Panasonic
Συνολικά πρόστιμα ύψους 166 εκατ. ευρώ επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Sanyo, την Panasonic και τη Sony, για συνεργασία στον καθορισμό των τιμών των επαναφορτιζόμενων μπαταριών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η Κομισιόν αναφέρει ότι από το 2004 ως το 2007 οι εταιρείες είχαν συμφωνήσει σε προσωρινές αυξήσεις τιμών και αντάλλαξαν ευαίσθητες πληροφορίες.

 

Όπως μεταδίδει το Reuters, σύμφωνα με την Ε.Ε. οι επαφές ανάμεσα στα μέλη του καρτέλ γίνονταν κυρίως στην Ασία και πολύ σπάνια στην Ευρώπη.

 

Η Ευρωπαία Επίτροπος για θέματα ανταγωνισμού, Μαργκέτ Βεστάγκερ, δήλωσε ότι το πρόστιμο θα στείλει ένα σημαντικό μήνυμα στις εταιρείες.

 

«Αν οι Ευρωπαίοι καταναλωτές πλήττονται από ένα καρτέλ, η Κομισιόν θα το ερευνήσει, ακόμα και αν οι επαφές έλαβαν μέρος εκτός Ευρώπης» σημείωσε η ίδια.

 

Η Sanyo χτυπήθηκε από το μεγαλύτερο πρόστιμο, με 97 εκατ. ευρώ, ενώ η Panasonic θα κληθεί να πληρώσει 39 εκατ. ευρώ και η Sony 29,8 εκατ. ευρώ.

 

Η Samsung, η οποία συμμετείχε στο καρτέλ, γλύτωσε από πρόστιμο 58 εκατ. ευρώ γιατί αποκάλυψε την ύπαρξη του καρτέλ, σημείωσε η Ε.Ε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.