ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Lufthansa: Προσωρινή παύση των απεργιών πιλότων και ιπτάμενου προσωπικού

14:32 - 16 Δεκ 2016 | Επιχειρήσεις
Lufthansa: Προσωρινή παύση των απεργιών πιλότων και ιπτάμενου προσωπικού
Η Lufthansa και το συνδικάτο των πιλότων στη Γερμανία Vereinigung Cockpit συμφώνησαν σε συνομιλίες με μεσολάβηση για την επίλυση της διαμάχης αναφορικά με τις συμβάσεις εργασίας που χρονολογείται από το 2012, όπως δήλωσαν σήμερα οι δύο πλευρές.

Η Lufthansa βρίσκεται σε διαμάχη με τους πιλότους και το ιπτάμενο προσωπικό της σχετικά με τις αποδοχές και τις συνθήκες εργασίας, καθώς η διοίκηση προσπαθεί να μειώσει το κόστος και να ανταγωνιστεί εταιρίες χαμηλού κόστους και αερομεταφορείς που πραγματοποιούν πτήσεις μεγάλων αποστάσεων.​​

 

Η διαδικασία μεσολάβησης αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιανουαρίου, ενώ έως τότε οι πιλότοι δεν θα προκηρύξουν νέες απεργίες, ανέφεραν σε σημερινή τους ανακοίνωση η Lufthansa και η VC.

 

«Το τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι το μόνο σημείο όπου μπορούμε να βρούμε λύσεις που προσφέρουν προοπτικές για τους εργαζομένους και την εταιρία», ανέφερε η Μπετίνα Βόλκενς, στέλεχος της Lufthansa.

 

Οι πιλότοι της Lufthansa έχουν πραγματοποιήσει 15 απεργιακές κινητοποιήσεις από τις αρχές του 2014, με κόστος εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για τον αερομεταφορέα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.