ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Google VS Uber και στη μέση… το «αστέρι» της αυτό-οδήγησης

14:44 - 25 Φεβ 2017 | Επιχειρήσεις
Google VS Uber και στη μέση… το «αστέρι» της αυτό-οδήγησης
Μήνυση εναντίον της Uber Technologies κατέθεσε η Waymo, η αυτόνομη πλέον μονάδα της Alphabet που κατασκευάζει τα αυτόνομα οχήματα της Google. Η διαμάχη ανάμεσα στις δύο εταιρείες αναμένεται να λάβει τεράστιες διαστάσεις, όπως εκτιμούν στελέχη της αγοράς.

Η Waymo, η αυτόνομη πλέον μονάδα της Alphabet που κατασκευάζει τα αυτόνομα οχήματα της Google, μηνύει την Uber Technologies και τη νέα θυγατρική των αυτόνομων φορτηγών της, Otto, για κλοπή εμπορικών μυστικών, στην οποία αποδίδει την ταχεία ανάπτυξη των ανταγωνιστικών αυτόνομων οχημάτων τους. 

 

Άξιο προσοχής είναι το γεγονός πως πίσω από την κόντρα αυτή αλλά και την κλοπή φαίνεται να είναι ο Anthony Levandowski, το άλλοτε αγαπημένο αστέρι της Google που τώρα βρίσκεται απέναντι της.

 

Όπως αναφέρει η Google, ο Levandowski, ο οποίος σύμφωνα με τις κατηγορίες πριν παραιτηθεί τον Ιανουάριο του 2016 από την Google, κατέβασε 14.000 εμπιστευτικά αρχεία -συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων του συστήματος LiDAR- και επιχείρησε να μην αφήσει ίχνη πίσω του, φορμάροντας το λάπτοπ του.

 

Στη συνέχεια, ίδρυσε την Otto, η οποία εξαγοράστηκε τον Μάιο του 2016 από την Uber αντί 680 εκατομμυρίων δολαρίων.

 

Η Uber έσπευσε να διευκρινίσει πως θα λάβει σοβαρά υπόψη της τις καταγγελίες σε βάρος υπαλλήλων της Uber και της Otto και θα τις εξετάσει ενδελεχώς.

 

Η Waymo υποστηρίζει ότι οι Uber/Otto επιχείρησαν να την ανταγωνιστούν με αθέμιτα μέσα, αφού για την ανάπτυξη του δικού της LiDAR χρειάστηκαν προσπάθειες επτά χρόνων, όταν οι Uber/Otto παρουσίασαν ένα με σημαντικές ομοιότητες μέσα σε εννέα μήνες.

 

Το σχέδιο αυτό αναφέρεται ότι έπεσε στα χέρια της Google κατά λάθος από ένα e-mail προμηθευτή υποσυστημάτων, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

 

«Δεν κλέψαμε τίποτα και από κανέναν», σχολιάζει από τη μεριά του ο Levandowski, προσθέτοντας πως όποιος θέλει να το εξακριβώσει μπορεί να ζητήσει από τον ίδιο αναλυτικά στοιχεία για τη δημιουργία της Otto.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:24 - 25 Φεβ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.