ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«H VW δυσκολεύεται να βρει τη μελλοντική της πορεία»

11:10 - 08 Μαρ 2017 | Επιχειρήσεις
Η Volkswagen δυσκολεύεται να σχεδιάσει μια πορεία για το μέλλον, καθώς η εταιρία παλεύει με το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων και προσπαθεί να αντικρούσει τον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος, Matthias Mueller, μιλώντας στο CNBC.

«Πολύ θα ήθελα να πω στους επενδυτές ότι πρέπει πραγματικά να παραμείνουν ψύχραιμοι και ότι μπορούν να παραμείνουν ψύχραιμοι (…) είμαστε απόλυτα βέβαιοι πως βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση ως εταιρία», τόνισε ο CEO.

 

«Αλλά πραγματικά η μάρκα Volkswagen δυσκολεύεται να βρει το δρόμο της στο μέλλον», παραδέχθηκε ωστόσο.

 

Αναφορικά με την συμφωνία της γαλλικής PSA που πρόκειται να εξαγοράσει την Opel από την General Motors για 2,2 δισ. ευρώ, το στέλεχος ανέφερε πως «στην πραγματικότητα είμαστε απόλυτα βέβαιοι για το μέλλον σε ό,τι αφορά σε αυτή την νέα πραγματικότητα. Στην ευρωπαϊκή αγορά, η PSA Group έχει πλέον μερίδιο περίπου 16% και η VW περίπου 24%, επισημαίνει το διεθνές δίκτυο.

 

Ερωτηθείς για το σκάνδαλο που έριξε την αυτοκινητοβιομηχανία στην κρίση, ο Mueller τόνισε ότι «αυτά τα νομικά βάρη θα υπάρχουν για πολλά χρόνια, γιατί υπάρχουν τόσοι πολλοί ενάγοντες, αλλά αυτό που είναι σημαντικό είναι πως έχουμε βρει μια λύση με τις αμερικανικές αρχές και επίσης με τις ευρωπαϊκές αρχές σχεδόν».

 

«Είμαστε σίγουροι πως το μεγαλύτερο μέρος των οχημάτων μπορεί να επισκευαστεί μέχρι τα τέλη αυτού του χρόνου και αυτό θα μας βοηθήσει να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πελατών μας», πρόσθεσε.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.