ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs: Επενδύει στην ισλανδική τράπεζα Arion

16:41 - 20 Μαρ 2017 | Επιχειρήσεις
Goldman Sachs: Επενδύει στην ισλανδική τράπεζα Arion
Η Goldman Sachs και τρία διεθνή επενδυτικά funds εξαγόρασαν το 30% της ισλανδικής τράπεζας Arion, σύμφωνα με ισλανδικά μέσα ενημέρωσης.

Η κίνηση έγινε λίγες ημέρες μετά την άρση των κεφαλαιακών ελέγχων στις 14 Μαρτίου.

 

Ο Ισλανδός πρωθυπουργός Bjarni Benediktsson δήλωσε στην ισλανδική εφημερίδα Morgunblaðið ότι η πώληση αποτελεί ένα «σημαντικό ορόσημο». Όπως τόνισε, είναι μια καλοδεχούμενη είδηση ότι οι ξένοι επενδυτές απέκτησαν μεγάλο μερίδιο σε μια ισλανδική τράπεζα.

 

Η Arion συστήθηκε το φθινόπωρο του 2008 μετά την κατάρρευση του ισλανδικού χρηματοοικονομικού συστήματος. Οι εγχώριες δραστηριότητες της χρεοκοπημένης Kaupthing μεταφέρθηκαν στην Arion.

 

H ισλανδική τράπεζα έχει σαν στόχο να εισάγει τις μετοχές της στο χρηματιστήριο τις ερχόμενες εβδομάδες, με την Goldman Sachs και τα τρία funds να έχουν την επιλογή να αυξήσουν το μερίδιό τους κατά 22% ως τότε.

 

Η Kaupthing, η οποία μετά την εκκαθάρισή της παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος της Arion με ποσοστό 58%, θα λάβει 48,8 δισ.. ισλανδικές κορώνες (450 εκατ. δολάρια/420 εκατ. ευρώ) από τον αμερικανικό επενδυτικό κολοσσό και τα τρία hedge funds.

 

Tα τρία hedge funds που συμμετείχαν στο ντιλ είναι τα Och-Ziff Capital Management, Taconic Capital και Attestor Capital.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.