ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όμιλος Saxo Bank: Κέρδη 302,4 εκατ. DKK για το 2016

15:10 - 21 Μαρ 2017 | Επιχειρήσεις
Όμιλος Saxo Bank: Κέρδη 302,4 εκατ. DKK για το 2016
Tα οικονομικά αποτελέσματα για το 2016 ανακοίνωσε ο Όμιλος Saxo Bank. Στα 2,9 δισ. DKK ανήλθαν τα λειτουργικά έσοδα του Ομίλου για το έτοςαπό 2,1 δισ. DKK το 2015.

Σε νέο ιστορικό υψηλό αυξήθηκαν οι καταθέσεις ενεχύρου πελατών, καταγράφοντας άλμα μεγέθους σχεδόν 15 δισ. DKK στα 92,3 δισ. DKK στα τέλη του 2016 – γεγονός που αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των πελατών στη Saxo Bank. Το 2016 τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 302 εκατ. DKK, σε αντιδιαστολή με την καθαρή ζημία 645 εκατ. DKK του 2015 (λόγω του αρνητικού αντίκτυπου που είχε η απόφαση της Ελβετίας στις 15 Ιανουαρίου 2015).

 

Η κεφαλαιακή θέση της Saxo Bank είναι ισχυρή, με δείκτη κεφαλαίου κοινών μετοχών κατηγορίας Tier 1 ίσο με 14,9%, δείκτη κεφαλαίου κατηγορίας Tier 1 ίσο με 17,1% και συνολικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας ίσο με 19,5%. Η ασφάλεια κεφαλαίου κοινών μετοχών Tier 1 ήταν 1 δισ. DKK, ποσό που αντιστοιχεί στο 6,4% της συνολικής έκθεσης στον κίνδυνο.

 

Ο Όμιλος Saxo Bank δεν προβλέπει την ύπαρξη κάποιου πιστωτικού γεγονότος το οποίο θα μπορούσε να επηρεάσει τα αποτελέσματα του 2017.

 

Ο Kim Fournais, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Saxo Bank, δήλωσε:

 

«Είμαστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα του 2016, καθώς αντικατοπτρίζουν τη δέσμευσή μας για τον εκδημοκρατισμό των συναλλαγών και των επενδύσεων ώστε να διευκολύνουμε τους πελάτες μας να λάβουν μέρος στις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές. Το 2017 αναμένουμε περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας.

 

Οι επενδύσεις μας στην τεχνολογία και τα προϊόντα το 2016 συμπληρώνουν τις ήδη υπάρχουσες ανταγωνιστικές υπηρεσίες μας και μας επιτρέπουν να εξυπηρετήσουμε νέες ομάδες πελατών. Τέτοια παραδείγματα είναι η παρουσίαση της πρώτης πραγματικά ψηφιακής λύσης για τη διαπραγμάτευση ομολόγων στην αγορά και το πρόγραμμα SaxoSelect, η ψηφιακή και αυτοματοποιημένη υπηρεσία επενδύσεων για πελάτες που αναζητούν έναν ευέλικτο τρόπο συμμετοχής στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές.

 

Πολλές αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές εξέδωσαν προτάσεις για την καλύτερη καθοδήγηση και προστασία των πελατών που πραγματοποιούν συναλλαγές με μόχλευση. 

 

Από πολλές απόψεις προηγηθήκαμε αυτής της ρυθμιστικής καμπής και λάβαμε την ξεκάθαρη στρατηγική απόφαση να μη δραστηριοποιηθούμε στο πεδίο της υψηλής μόχλευσης. Ορισμένες από τις προτεινόμενες αλλαγές είναι πιθανό να οδηγήσουν σε περισσότερες ευκαιρίες διαφοροποίησης, με μεγαλύτερη έμφαση στις υπηρεσίες, τις πλατφόρμες και το εύρος των προσφερόμενων προϊόντων προς όφελος των πελατών. Καλωσορίζουμε αυτές τις προτάσεις και αναμένουμε ότι θα αποδειχθούν θετικές για τους πελάτες και τη Saxo Bank».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.