ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκινά τις απολύσεις η Nestle

15:59 - 25 Απρ 2017 | Επιχειρήσεις
Περίπου 300 θέσεις εργασίας σκοπεύει να περικόψει η Nestle στη Βρετανία αφού μεταφέρει την παραγωγή της γκοφρέτας Blue Riband στην Πολωνία και γίνεται μια ακόμα εταιρία τροφίμων και ποτών που περιορίζει τις δραστηριότητες της στο Ηνωμένο Βασίλειο την ώρα που η χώρα ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της εταιρείας, οι 298 περικοπές που προτείνει αφορούν τέσσερις παραγωγικές μονάδες στη βόρεια Αγγλία και τη Σκοτία. Η εταιρία ανέφερε πως στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι η επιχείρηση "λειτουργεί πιο αποτελεσματικά και παραμένει ανταγωνιστική σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο εξωτερικό περιβάλλον". Δεν έκανε κάποια αναφορά στο Brexit.

 

Οι περισσότερες περικοπές θα γίνουν το 2017 και το 2018 στα εργοστάσια στο Γιορκ και το Φόντον, μέσω εθελούσιας αποχώρησης.

 

Τα νέα για τη Nestle έρχονται μία εβδομάδα αφού η εταιρία ποτών Diageo ανακοίνωσε την περικοπή 100 θέσεων εργασίας στη Σκοτία.

 

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, το συγκεκριμένο προϊόν παράγεται στη Βρετανία από το 1936 και καταναλώνεται κυρίως στη βρετανική αγορά – γεγονός που σημαίνει ότι θα εξάγεται και πάλι πίσω στη χώρα, εάν η παραγωγή του μεταφερθεί στην ανατολική Ευρώπη. Η βρετανική εφημερίδα αναφέρε ότι τα συνδικάτα GMB και Unite χαρακτήρισαν τις περικοπές "βάρβαρες" και κάλεσαν την κυβέρνηση να παρέμβει στο θέμα.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.