ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το θέμα ανταγωνισμού ΤΑΧΙ-UBER

09:22 - 12 Μαϊ 2017 | Επιχειρήσεις
Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το θέμα ανταγωνισμού ΤΑΧΙ-UBER
Την εναρμόνιση της Uber με το ρυθμιστικό καθεστώς που ισχύει για τις εταιρείες μεταφορών ζητεί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με σχετική προκαταρκτική απόφαση.
Έτσι η Uber οφείλει να ακολουθεί τις αυστηρές διατάξεις που διέπουν τον κλάδο των μεταφορών και ισχύουν για όσες εταιρείες παρέχουν τις συναφείς υπηρεσίες.
 
Επιπλέον, το Δικαστήριο αναφέρει ότι η Uber, αντιθέτως με τα όσα ισχυρίζεται η ίδια, δεν αποτελεί εταιρεία παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών.
 
«Αναμένουμε την τελική απόφαση, η οποία, ακόμα κι αν είναι ίδια με την τωρινή, δεν θα επηρεάσει τις δραστηριότητές μας στις ευρωπαϊκές πόλεις, όπου έχουμε παρουσία», ανέφερε εκπρόσωπος της Uber.
 
«Το ότι λογίζεται η Uber από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ως εταιρεία μεταφορών δεν αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο ρυθμίζονται οι δραστηριότητές μας. Ωστόσο, η δικαστική απόφαση ουσιαστικά υπονομεύει τις όποιες προσπάθειες να προωθηθούν μεταρρυθμίσεις σε ένα απαρχαιωμένο σύστημα που εμποδίζει εκατομμύρια Ευρωπαίους να έχουν πρόσβαση σε μια αξιόπιστη υπηρεσία με το πάτημα ενός κουμπιού».
 
Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσέφυγαν οδηγοί ταξί της Βαρκελώνης, καταγγέλλοντας ότι η Uber τους ανταγωνίζεται αθέμιτα.
 
Η απόφαση, πάντως, δεν είναι δεσμευτική, αλλά συνήθως οι δικαστές τη λαμβάνουν υπ’ όψιν τους. Η υπόθεση θα τελεσιδικήσει φέτος το καλοκαίρι. 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.