ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την αγορά φωτοβολταϊκών κατακτά η Tesla

12:32 - 17 Μαϊ 2017 | Επιχειρήσεις
Την αγορά φωτοβολταϊκών κατακτά η Tesla
Στα φωτοβολταϊκά στέγης αποφάσισε να επεκτείνει τη δραστηριότητά της η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla.

«Η ηλιακή ενέργεια ανέκαθεν αποτελούσε μέρος του στρατηγικού μας σχεδιασμού και αναγνωρίζουμε την ανάγκη για την δημιουργία μιας στέγης η οποία θα είναι ταυτόχρονα οικονομικά προσιτή, ανθεκτική, άρτια αισθητικά και θα επιτρέπει την αποθήκευση ενέργειας», αναφέρει η επιχείρηση.

 

Στο σχεδιασμό περιλαμβάνονται μια αρχιτεκτονική η οποία θα επιτρέπει τη μετατροπή ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρική μέσω ενός πάνελ το οποίο θα συλλέγει την ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα την καθιστά διαθέσιμη οποιαδήποτε στιγμή.

 

Το σύστημα είναι πιο οικονομικό από ό,τι οι συμβατικές στέγες επειδή στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται απόσβεση της επένδυσης από την ίδια την κατασκευή με την μείωση των χρημάτων που θα πλήρωνε κάποιος για το ηλεκτρικό ρεύμα εάν διατηρούσε το συμβατικό τρόπο τροφοδοσίας.

 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Consumer Reports, για ένα μέσο αμερικανικό σπίτι το κόστος είναι χαμηλότερο από 24,50 δολάρια το τετραγωνικό μέτρο, κάτι που καθιστά το συγκεκριμένο «προϊόν» ιδιαίτερα ανταγωνιστικό.

 

Η Solar Roof της Tesla χρησιμοποιεί όλων των ειδών τα κεραμίδια (ηλιακά και μη ηλιακά) αλλά όταν τα βλέπει κανείς από απόσταση δείχνουν ίδια. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν πόσα κεραμίδια χρειάζονται ανάλογα με τις ενεργειακές ανάγκες του σπιτιού τους.

 

Τα φωτοβολταϊκά στοιχεία της Tesla θα προσφέρονται σε μια σειρά από επιλογές που μοιάζουν με κεραμίδια, προκειμένου να ταιριάζουν με το εκάστοτε οίκημα ενώ συνοδεύονται από εγγύηση 30 χρόνων.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:37 - 17 Μαϊ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.