ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H ΒΝP Paribas παίρνει τους υπαλλήλους της από το Λονδίνο

15:01 - 17 Μαϊ 2017 | Επιχειρήσεις
H ΒΝP Paribas παίρνει τους υπαλλήλους της από το Λονδίνο
Mέχρι και 300 υπαλλήλους μπορεί να μετακινήσει από τις δραστηριότητες επενδυτικής τραπεζικής στο Λονδίνο η BNP Paribas, εξαιτίας της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναλόγως του τρόπου προσαρμογής των πελατών της και των προσπαθειών της γαλλικής τράπεζας να κερδίσει νέες βρετανικές δραστηριότητες, αναφέρει πηγή στο Reuters.

Οι μεγαλύτερες τράπεζες στο Λονδίνο σχεδιάζουν να μεταφέρουν χιλιάδες θέσεις εργασίας στην ήπειρο στα επόμενα δύο χρόνια, σύμφωνα με ανακοινώσεις και πληροφορίες από πηγές, καθώς η έξοδος των θέσεων εργασίας στον χρηματοοικονομικό κλάδο ξεκινάει.

 

Η BNP Paribas, η οποία αρνήθηκε να σχολιάσει για τα σχέδιά της, είχε 3.123 υπαλλήλους στο corporate και institutional bank (CIB) στη Βρετανία στο τέλος του 2016, λιγότερους από τους 3.294 πριν από ένα χρόνο.

 

Yπενθυμίζεται πως και η Deutsche Bank έχει δηλώσει πως θα πρέπει να μεταφέρει 4.000 θέσεις εργασίας έξω από τη χώρα, αλλά οι BNP και Societe Generale δηλώνουν πως έχουν μια αρκετά ανταγωνιστική θέση για το Brexit, εξαιτίας των κέντρων τους σε Παρίσι και Λονδίνο, γεγονός που τις επιτρέπει να προσαρμοστούν καλύτερα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.