ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο πλήγμα για την Audi-Αποσύρει κι άλλα diesel οχήματα

09:45 - 02 Ιουν 2017 | Επιχειρήσεις
Νέο πλήγμα για την Audi-Αποσύρει κι άλλα diesel οχήματα
Παρά το γεγονός πως η Audi προσπαθεί με νύχια και με δόντια να απομακρυνθεί από το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων που ταλαιπωρεί τη μητρική της Volkswagen, για πάνω από έναν χρόνο, δεν φαίνεται να τα καταφέρνει αφού εντοπίστηκαν ακόμη περισσότερα οχήματα που ενδέχεται να παραβιάζουν τον νόμο στην Ευρώπη.

Γύρω στα  24.000 Α8 sedan και τετράπορτα Α7 που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2010 και 2013 πρόκειται να ανακληθούν, λόγω «ανωμαλιών» που ανακαλύφθηκαν στις δοκιμές εκπομπών και έδειξαν πως τα μοντέλα μπορεί να εκπέμπουν μέχρι και τους διπλάσιους ρύπους σε σύγκριση με το όριο, γνωστοποίησε η Audi με ανακοίνωσή της.

 

«Ο λόγος είναι πως η ταχύτητα του κινητήρα μπορεί να επηρεαστεί θετικά από το λογισμικό του κιβωτίου ταχυτήτων», υποστήριξε η αυτοκινητοβιομηχανία σύμφωνα με το Bloomberg.

 

Το πρόβλημα μπορεί να διορθωθεί με μια ενημέρωση του λογισμικού που διαρκεί περίπου 30 λεπτά και μετά την οποία τα αυτοκίνητα της Audi θα συμμορφώνονται με τα ευρωπαϊκά πρότυπα για τις εκπομπές, τόνισε η εταιρία.

 

Η Audi συμφώνησε με τις γερμανικές ρυθμιστικές αρχές σε μια ανάκληση οχημάτων που θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα και αφορά σε 14.000 μόνο στην εγχώρια αγορά της.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:03 - 02 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.