ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ericsson: Ζημιές στο τρίμηνο,"καμπανάκι" για τα κέρδη

12:25 - 18 Ιουλ 2017 | Επιχειρήσεις
Ericsson: Ζημιές στο τρίμηνο,"καμπανάκι" για τα κέρδη
Κατά 8,5% υποχωρεί η μετοχή της Ericsson καθώς εμφάνισε ζημιές στο τρίμηνο και εξέδωσε προειδοποίηση για το υπόλοιπο του έτους.

Συγκεκριμένα, η Ericsson δεσμεύθηκε να επιταχύνει τα σχέδια μείωσης του κόστους μετά από την επιστροφή σε ζημιές στο β΄ τρίμηνο, καθώς οι πωλήσεις ευρυζωνικών δικτύων επλήγησαν περαιτέρω και προειδοποίησε ότι τα κέρδη θα μπορούσαν να αποδυναμωθούν περισσότερο καθώς η αγορά συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα.

 

Η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρές ζημιές στο τρίμηνο 1,01 δισ. σουηδικές κορόνες (122,3 εκατ. δολάρια) σε σχέση με τα κέρδη των 1,59 δισ. κορόνων πριν από ένα χρόνο, έναντι εκτιμήσεων για ζημιές 511 εκατ. κορόνων.

 

Τα έσοδα υποχώρησαν 7,7% στις 49,9 δισ. κορόνες.

 

"Με βάση τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς, θα επισπεύσουμε τις ενέργειές μας για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο για διπλασιασμό του λειτουργικού περιθωρίου του 2016, πέραν του 2018", ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Borje Ekholm.

 

Τυχόν ενέργειες περικοπής κόστους στις οποίες θα προχωρήσει η εταιρεία, δεν θα περιλαμβάνουν περικοπές στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης, τόνισε. Ελπίζει δε ότι η εξοικονόμηση κόστους θα αποδώσει ετησίως τουλάχιστον 10 δισ. κορόνων μέχρι τα μέσα του 2018

 

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη το σημερινό περιβάλλον της αγοράς, τη θέση της εταιρείας, και την πιο επικεντρωμένη στρατηγική, η Ericsson συνεχίζει να αξιολογεί την έκθεση ρίσκου στις τρέχουσες συμβάσεις, και διαπιστώνει κίνδυνο περαιτέρω προσαρμογών στα project αγορών και πελατών.

 

Αυτό θα μπορούσε να πλήξει τα αποτελέσματα κατά 3-5 δισ. κορόνες για τους επόμενους 12 μήνες, τόνισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.