ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Shell: Περικοπές σε 400 θέσεις εργασίας

17:39 - 31 Ιουλ 2017 | Επιχειρήσεις
Shell: Περικοπές σε 400 θέσεις εργασίας
Η Royal Dutch Shell σχεδιάζει να προχωρήσει στην περικοπή άνω των 400 θέσεων εργασίας στην Ολλανδία, κυρίως στα βασικά της έργα και τις δραστηριότητες ενεργειακής τεχνολογίας, καθώς αλλάζει το επιχειρηματικό της μοντέλο για να αντιμετωπίσει τη μείωση των τιμών πετρελαίου, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο στο οποίο είχε πρόσβαση το Reuters.

Η δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρία στον κόσμο βάσει κεφαλαιοποίησης ανέφερε σε δήλωση απαντώντας σε ερωτήσεις του Reuters ότι «περίπου 400 (εργαζόμενοι) ενδεχομένως κινδυνεύουν με απόλυση το τελευταίο τρίμηνο του 2017/το πρώτο εξάμηνο του 2018».

Αυτό αντιστοιχεί περίπου στο ένα τέταρτο των θέσεων εργασίας σε αυτό το τμήμα, σύμφωνα με έγγραφο που είδε το Reuters. Ο όμιλος απασχολεί 92.000 άτομα παγκοσμίως.

«Η Shell μεταμορφώνεται σε μια πιο απλή εταιρία», δήλωσε εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι ο τελικός αριθμός των θέσεων εργασίας που θα περικοπούν θα συζητηθεί με τους εργαζόμενους. Αρνήθηκε να απαντήσει σε λεπτομερείς ερωτήσεις για το έγγραφο.

Η προτεινόμενη αναδιάρθρωση, στο πλαίσιο της οποίες δεκάδες θέσεις ερευνητών θα μεταφερθούν από την Ολλανδία στο Μπάνγκαλορ της Ινδίας, είναι ενδεικτική του πώς οι χαμηλότερες τιμές πετρελαίου οδηγούν τον αγγλο-ολλανδικό πετρελαϊκό κολοσσό να περιορίσει το ενδιαφέρον της για τα μεγάλα έργα στο οποία επικεντρωνόταν για πάνω από 20 χρόνια. Αποτυπώνει επίσης μια αυξανόμενη μετακίνηση σημαντικών θέσεων, όπως στον τομέα ανάλυσης, σε χώρες χαμηλότερου κόστους.

Η πετρελαϊκή βιομηχανία προχωρεί σε περικοπές θέσεων εργασίας – περιλαμβανομένων περίπου 12.500 στη Shell – και σε μειώσεις στους προϋπολογισμούς επενδύσεων κεφαλαίου τα τελευταία χρόνια καθώς οι χαμηλότερες τιμές πετρελαίου έχουν καταστήσει οικονομικά ασύμφορα πολλά έργα που θεωρούνταν προηγουμένως κερδοφόρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.