ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BMW, Mercedes-Benz & VW: Άμεση ανάκληση 5 εκατ. ντίζελ αυτοκινήτων

20:09 - 04 Αυγ 2017 | Επιχειρήσεις
Σε άμεσες πρωτοβουλίες προχωρούν τρεις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες προκειμένου να ανακόψουν το αρνητικό κλίμα που υπάρχει απέναντι στα ντίζελ αυτοκίνητα στη Γερμανία.

BMW, Mercedes-Benz & VW Group προχωρούν σε άμεση ανάκληση 5 εκατομμυρίων ντίζελ αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στην Γερμανία, προκειμένου να κάνουν αναβαθμίσεις λογισμικού και έτσι να μειώσουν τις εκπομπές μονοξειδίου του αζώτου έως και 30%, σε μοντέλα Euro 5 & Euro 6.

Μάλιστα, στις περιπτώσεις όπου δεν είναι εφικτό να βελτιωθούν οι εκπομπές ρύπων, υπάρχουν σκέψεις για επιδότηση ανταλλαγής-απόσυρσης από τις ίδιες τις εταιρείες, ώστε οι ιδιοκτήτες να αγοράζουν άλλο καινούργιο αυτοκίνητο.

Το συγκεκριμένο σχέδιο θα κοστίσει περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ, αλλά οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες θέλουν πάση θυσία να αποφύγουν ενδεχόμενους αποκλεισμούς ντίζελ αυτοκινήτων, σενάριο με τεράστιες οικονομικές συνέπειες για τις ίδιες. Αξίζει να σημειωθεί πως η ανάκληση είανι πολύ πιθανό να επεκταθεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Παρόλο που η Ευρώπη έχει το βλέμμα στραμμένο στις εκπομπές ρύπων των πετρελαιοκινητήρων, η Ελλάδα συνεχίζει να εισάγει μεταχειρισμένα ντίζελ παλιάς τεχνολογίας με πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα στο κοντέρ.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.