ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αύξηση κερδοφορίας κατά 20% στις αμερικανικές τράπεζες "φέρνει" ο Μνούτσιν

12:00 - 28 Αυγ 2017 | Επιχειρήσεις
Αύξηση κερδοφορίας κατά 20% στις αμερικανικές τράπεζες "φέρνει" ο Μνούτσιν
Κατά 20%, δηλαδή με 27 δισ. δολάρια, αναμένεται να ενισχυθεί η κερδοφορία των έξι ισχυρότερων αμερικανικών τραπεζών, έπειτα από τις παρεμβάσεις που δρομολογεί η κυβέρνηση Τραμπ για την απορρύθμιση του τραπεζικού κλάδου.

Πρόκειται συγκεκριμένα για αλλαγές στο νομοσχέδιο Ντοντ-Φρανκ το οποίο υιοθετήθηκε μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση από την κυβέρνηση Ομπάμα για την ασφαλέστερη λειτουργία του αμερικανικού τραπεζικού συστήματος και την ενίσχυση της φερεγγυότητας των τραπεζών. Οι συγκεκριμένες αλλαγές ήταν στόχος του Ντόναλντ Τραμπ ήδη από την προεκλογική περίοδο και μια από τις προτεραιότητες του υπουργείου Οικονομικών.

 

Παρά το τεταμένο κλίμα στις σχέσεις Λευκού Οίκου και Κογκρέσου, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, μπορεί να περάσει ορισμένες παρεμβάσεις στο σχετικό νομοσχέδιο που δεν απαιτούν την έγκριση του Κογκρέσου, αλλά μπορούν να υλοποιηθούν από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές, σύμφωνα με την «Καθηαμερινή».

 

Ο ΥΠΟΙΚ προτείνει συγκεκριμένα τη χαλάρωση των κριτηρίων μόχλευσης και άλλων κανόνων που αναγκάζουν τις τράπεζες να δεσμεύσουν περισσότερα κεφάλαια για την ασφαλέστερη λειτουργία τους και έτσι τις εμποδίζουν να ικανοποιήσουν τους επενδυτές τους ή να κάνουν πιο ριψοκίνδυνες επενδύσεις.

 

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg, τα προ φόρων κέρδη των JPMorgan Chase και Morgan Stanley αναμένεται να ενισχυθούν κατά 22%. Της Goldman Sachs προβλέπεται ότι θα αναρριχηθούν 16%.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:14 - 28 Αυγ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.