ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραιτήθηκε ο CEO της Samsung

12:26 - 13 Οκτ 2017 | Επιχειρήσεις
Παραιτήθηκε ο CEO της Samsung
Την παραίτησή του υπέβαλε την Παρασκευή ο CEO της Samsung Κουόν-Ο-Χαϊούν έπειτα από τρεις ολόκληρες δεκαετίες στην εταιρεία, θέλοντας, όπως είπε ο ίδιος, να ανοίξει το δρόμο στις νεότερες γενιές. Ο εταιρεία βρίσκεται εν μέσω μεγάλης αναταραχής λόγω σκανδάλου διαφθοράς, στο οποίο εμπλέκεται ο ίδιος ο πρόεδρός της. Την ίδια ώρα ανακοίνωσε κέρδη-ρεκόρ.

Την παραίτησή του υπέβαλε την Παρασκευή ο CEO της Samsung Κουόν-Ο-Χαϊούν έπειτα από τρεις ολόκληρες δεκαετίες στην εταιρεία, θέλοντας, όπως είπε ο ίδιος, να ανοίξει το δρόμο στις νεότερες γενιές. Ο εταιρεία βρίσκεται εν μέσω μεγάλης αναταραχής λόγω σκανδάλου διαφθοράς, στο οποίο εμπλέκεται ο ίδιος ο πρόεδρός της.

 

«Την ώρα της μεγάλης κρίσης στο εσωτερικό της εταιρείας μας, πιστεύω ότι ήρθε η ώρα για ένα νέο ξεκίνημα με μια νέα ηγεσία που θα ανταποκριθεί καλύτερα στις προκλήσεις της εποχής» δήλωσε ο Κουόν.

 

Ο επικεφαλής της Samsung, Τζέι Λη, καταδικάστηκε τον Αύγουστο σε πενταετή φυλάκιση εμπλεκόμενος σε υπόθεση δωροδοκίας, αν και ό ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

 

Την ίδια ώρα με την παραίτηση του Κουόν, η Samsung ανακοίνωσε κέρδη-ρεκόρ. Ο ίδιος δήλωσε ότι τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα είναι συνέπεια παλαιότερων αποφάσεων και πως η παρούσα ηγεσία δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της νέας εποχής.

 

Ο Κουόν θα παραμείνει στη θέση του έως τον Μάρτιο του 2018.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.