ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δικαστική ήττα για την Uber στη Βρετανία

15:45 - 10 Νοε 2017 | Επιχειρήσεις
Δικαστική ήττα για την Uber στη Βρετανία
Δικαστική ήττα υπέστη η Uber στη Βρετανία χάνοντας έφεση που είχε ασκήσει εναντίον απόφασης, η οπο;iα επέβαλε στην εταιρεία να καταβάλει σε οδηγούς τον κατώτατο μισθό και να τους αναγνωρίσει άλλα εργασιακά δικαιώματα.

Πρόκειται για μια ακόμη χτύπημα κατά της Uber στη Βρετανία που παλεύει να κρατηθεί σε λειτουργία στη Βρετανία.

Συγκεκριμένα, βρετανικό εργατικό δικαστήριο απέρριψε την έφεση της Uber.

Πρωτοδίκως πριν από έναν χρόνο δύο οδηγοί κατάφεραν να πάρουν θετική γι΄ αυτούς απόφαση όταν κατηγόρησαν την Uber ότι λειτούργησε σε βάρους τους καθλως δεν τους αναγνώριζε το δικαίωμα για διακοπές και διαλείμματα.

Η απόφαση δεν θα έχει αυτόματη ισχύ και στους 50.000 οδηγούς της Uber στη Βρετανία αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα υπάρξει ντόμινο προσφυγών.

Πάντως, η Uber μάλλον δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και πιθανότατα τα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Η αμερικανική εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο ισχυρίζεται ότι οι οδηγοί της είναι αυτοαπασχολούμενοι και ρυθμίζουν μόνοι τους τα ωράριά τους ενώ τους αναγνωρίζει μόνο βασικές παροχές, όπως η κοινωνική ασφάλιση.

Η Uber, εταιρεία αξίας περίπου 70 δισ. δολαρίων, με χρηματοδότες κολοσσούς όπως η Goldman Sachs και η BlackRock θα επιστρέψει στις δικαστικές αίθουσες με νέα έφεση στις 11 Δεκεμβρίου, αυτή τη φορά για απόφαση που της επιβλήθηκε να αφαιρέσει την άδεια λειτουργίας της εφαρμογής.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:55 - 10 Νοε 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.