ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Honda: Τα... μαζεύει και φεύγει από τη Βρετανία λόγω Brexit;

13:52 - 14 Νοε 2017 | Επιχειρήσεις
Honda: Τα... μαζεύει και φεύγει από τη Βρετανία λόγω Brexit;
Σε σκέψεις βάζει τη Honda η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς διατηρεί ουκ ολίγα εργοστάσια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Honda, γίνεται λόγος για τη φορολογική επιβάρυνση που θα φέρει το Brexit και για το ενδεχόμενο να γίνουν τα αυτοκίνητα της μη ανταγωνιστικά έναντι των υπολοίπων αυτοκινητοβιομηχανιών που θα έχουν γραμμή παραγωγής έξω από το Ηνωμένο Βασίλειο, αφήνοντας έτσι ορατό το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει τη χώρα.

Βασικός παράγοντας ανησυχίας για τη Honda είναι η υπολογιζόμενη επιβάρυνση 10% στα αυτοκίνητα που παράγονται στη Βρετανία λόγω των όρων λειτουργίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, οι συνθήκες του οποίου δε θα περιλαμβάνουν την Βρετανία μετά την αποχώρηση της.

Σύμφωνα με την εταιρεία, μια επιβάρυνση της τάξης του 10% θα είναι καταδικαστική για την εμπορική πορεία των οχημάτων της καθιστώντας τα, όσο και την ίδια μη ανταγωνιστικά. Σε επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας προς το Βρετανικό κοινοβούλιο αναφέρει χαρακτηριστικά «το πρόβλημα που προκύπτει είναι πολύ μεγάλο, μια και εταιρεία δεν μπορεί να απορροφήσει την επιβάρυνση».

Για να εναρμονιστεί με τις οικονομικές συνθήκες, η Honda θα πρέπει να αυξήσει τις τιμές των αυτοκινήτων που κατασκευάζονται στην Βρετανία και συγκεκριμένα τα μοντέλα Civic και CR-V, κάτι που θα κάνει τις πωλήσεις δύο από τα πιο δημοφιλή της μοντέλα να συρρικνωθούν.

Η Honda στη μεγάλη Βρετανία απασχολεί 3.400 εργαζόμενους και η ενδεχόμενη μεταφορά της γραμμής παραγωγής σε άλλη χώρα θα είναι ένα τεράστιο πλήγμα για την οικονομία, αλλά και την ψυχολογία της χώρας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.