ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απογείωσε τις μετοχές της Airbus η παραγγελία δισεκατομμυρίων

17:35 - 15 Νοε 2017 | Επιχειρήσεις
Απογείωσε τις μετοχές της Airbus η παραγγελία δισεκατομμυρίων
Άλμα της τάξεως του 3,7% κατέγραψαν σήμερα οι μετοχές της Airbus, μετά την παραγγελία αεροπλάνων αξίας 49,5 δισ. δολαρίων, από αμερικανικό επενδυτικό όμιλο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία που έχει κλείσει η εταιρεία στην ιστορία της.

Η παραγγελία της Indigo Partners, με έδρα το Phoenix, στην Αριζόνα, που διοικείται από τον βετεράνο Μπιλ Φράνκε, αφορά 430 αεροσκάφη A320neo της Airbus, για λογαριασμό τεσσάρων αεροπορικών εταιρειών του χαρτοφυλακίου της. Ο Φράνκε δήλωσε ότι η «σημαντική δέσμευση» υπογραμμίζει την «αισιόδοξη άποψη της Indigo, για την ανάπτυξη των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους».

Η Indigo έχει συμμετοχές στην αμερικανική αεροπορική εταιρεία Frontier Airlines, τη JetSMART στη Χιλή, τη Volaris του Μεξικού και την ευρωπαϊκή εταιρεία Wizz Air. Η Wizz Air θα πάρει το μεγαλύτερο μερίδιο των αεροσκαφών, προσθέτοντας 146 στον στόλο της, με τη Frontier να παίρνει 134, τη JetSMART 70 και τη Volaris 80. Οι μετοχές της Airbus σημείωσαν άνοδο 3,1% στα 86,14 ευρώ, λίγο πριν τη δημοσίευση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.