ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Gibson: Πτώχευσε η εταιρεία που κατασκεύασε θρυλικές κιθάρες

13:32 - 02 Μαϊ 2018 | Επιχειρήσεις
Gibson: Πτώχευσε η εταιρεία που κατασκεύασε θρυλικές κιθάρες
Τέλος εποχής για μία από τις πιο ιστορικές εταιρείες κατασκευής μουσικών οργάνων, τη θρυλική Gibson που έφτιαξε κιθάρες που έμειναν στην ιστορία.

Η εταιρεία την Τρίτη αίτηση υπαγωγής στον αμερικανικό πτωχευτικό κώδικα με σχέδιο αναδιάρθρωσής της υπό τη νέα ιδιοκτησία των δανειστών της.

Η εταιρεία η οποία εδρεύει στο Νάσβιλ και έχει αφήσει εποχή με τις θρυλικές ηλεκτρικές κιθάρες Les Paul και SG, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις των ηλεκτρικών της κιθαρών αυξήθηκαν κατά 10,5% σε 122 εκατ. δολάρια μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα.

Τα χρέη της, όμως, ανέρχονται σε περίπου 100 με 500 εκατ. δολάρια και τουλάχιστον 100.000 δολάρια είναι χρέη προς 26 άλλες εταιρείες.

Πάντως, σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλός της εταιρείας, Χένρι Τζούσκεβιτς, κάτοχος του 36%, αναφέρει ότι η Γκίμπσον, η οποία απασχολεί 875 εργαζόμενους και στα τρία της εργοστάσια, "θα επικεντρωθεί και πάλι στο βασικό της αντικείμενο", εκείνο των μουσικών οργάνων, το οποίο "θεωρούμε ότι θα της εξασφαλίσει την μακροχρόνια σταθερότητα και οικονομική ευρωστία".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.