ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σήμερα κρίνεται η τύχη της Uber στη βρετανική πρωτεύουσα

14:05 - 26 Ιουν 2018 | Επιχειρήσεις
Σήμερα κρίνεται η τύχη της Uber στη βρετανική πρωτεύουσα
Σήμερα κρίνεται η τύχη της Uber στο Λονδίνο, καθώς αναμένεται η απόφαση σχετικά με την αναίρεση της διακοπής λειτουργίας της εταιρείας στη βρετανική πρωτεύουσα.

Σημειώνεται ότι η εφαρμογή παροχής μεταφορικής υπηρεσίας έκανε αλλαγές στις πολιτικές της και το προσωπικό της στη Βρετανία, αφότου η Transport for London (TfL) αρνήθηκε να ανανεώσει την άδεια της τον Σεπτέμβριο.

Η αρμόδια ρυθμιστική αρχή της βρετανικής πρωτεύουσας προκάλεσε σοκ στην εταιρεία τον περσινό Σεπτέμβριο με την άρνησή της να ανανεώσει την άδεια της, επικαλούμενη την αποτυχία της να αναφέρει σοβαρά ποινικά αδικήματα και να ελέγξει τους οδηγούς της. Όπως είπε η TfL η στάση της δεν βοηθάει την ασφάλεια των πελατών της. Η έφεση της εταιρείας εκδικάστηκε χθες.

«Είχαμε πέντε χρόνια πολύ δύσκολης σχέσης, όπου η Uber ένιωθε ότι δεν χρειαζόταν ρύθμιση», τόνισε στο δικαστήριο η υπεύθυνη αδειών της TfL, Helen Chapman, προσθέτοντας ότι ήταν απογοητευτικό να δημοσιεύονται στα μέσα ενημέρωσης θέματα, τα οποία έπρεπε να γνωρίζει πρώτη η επιτροπή.

Ενώ η διαδικασία της έφεσης είναι σε εξέλιξη, η Uber, σύμφωνα με το Reuters, μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί στην πόλη, ενώ έχει τη δυνατότητα να ασκήσει εκ νέου έφεση στην απόφαση της Τρίτης – δηλαδή η διαδικασία ενδεχομένως να κρατήσει χρόνια. Ο δικηγόρος της TfL είπε στο δικαστήριο τη Δευτέρα ότι αν δοθεί άδεια, θα είναι υπό αυστηρούς όρους και για μικρή διάρκεια.

Η Uber έχει περίπου 40.000 οδηγούς στο Λονδίνο και έχει εισάγει αλλαγές στα συστήματα της, με 24ωρη τηλεφωνική υποστήριξη ενώ έχει αλλάξει τη διοίκηση στη Βρετανία, που είναι και η μεγαλύτερη της αγορά στην Ευρώπη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.