ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πράσινο φως» για την Uber στο Λονδίνο

13:58 - 27 Ιουν 2018 | Επιχειρήσεις
«Πράσινο φως» για την Uber στο Λονδίνο
Στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αγορά της, το Λονδίνο, θα συνεχίσει να λειτουργεί η Uber, τουλάχιστον για τον επόμενο 1,5 χρόνο.

Η αμερικανική εταιρεία εκμίσθωσης οχημάτων με οδηγό, μέσω κινήτου, εξασφάλισε από βρετανικό δικαστήριο νέα άδεια λειτουργίας 15 μηνών. Πρόκειται για μία σημαντική νίκη, η οποία έρχεται ενόψει της αρχικής δημόσιας εγγραφής, που προγραμματίζεται για την επόμενη χρονιά.

Το δικαστήριο έκρινε ότι αν και η αρμόδια αρχή, Transport for London (TfL) ορθώς αποφάσισε να  μην ανανεώσει την άδεια της εφαρμογής τον περασμένο Σεπτέμβριο, έκτοτε η Uber έχει προβεί σε σημαντικές αλλαγές, με τις οποίες ανταποκρίνεται στους όρους λειτουργίας, μεταξύ των οποίων είναι και η προώθηση τακτικών ελέγχων.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις νέες ρυθμίσεις διακυβέρνησης, εκτιμώ ότι η Uber πληροί πλέον τις προϋποθέσεις λειτουργίας» ανέφερε η δικαστής, Έμα Άρμπουθνοτ.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, έσπευσε να υπογραμμίσει ότι η Uber θα βρίσκεται «υπό παρακολούθηση», καθώς η άδεια των 15 μηνών συνοδεύεται από πολύ συγκεκριμένους όρους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.