ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόστιμο -μαμούθ (4,34 δισ. ευρώ) της Κομισιόν στη Google

13:37 - 18 Ιουλ 2018 | Επιχειρήσεις
Πρόστιμο -μαμούθ (4,34 δισ. ευρώ) της Κομισιόν στη Google
Πρόστιμο μαμούθ ύψους 4,34 δισ, ευρώ επέβαλε η Κομισιόν στη Google για μονοπωλιακές πρακτικές αναφορικά με το λειτουργικό σύστημα Android, το οποίο χρησιμοποίησε παράνομα «για να εδραιώσει την κυρίαρχη θέση της στις αναζητήσεις στο Διαδίκτυο».

Κατά την Κομισιόν, η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet, εκμεταλλεύθηκε την κυριαρχία των Android κινητών τηλεφώνων εις βάρος των βασικών ανταγωνιστών της.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε επίσης προθεσμία τριών μηνών στην μητρική της εταιρείας, την Alphabet, για να αλλάξει τις επιχειρηματικές της πορακτικές ειδάλλως θα της επιβληθούν νέα πρόστιμα που θα αντιστοιχούν περίπου στο 5% των ημερήσιων εσόδων της. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόστιμο που επιβάλλεται από εποπτική αρχή σε μία μόνον εταιρεία και είναι διπλάσιο από το αμέσως επόμενο υψηλότερο πρόστιμο που έχει επιβάλει η Ε.Ε. σε εταιρείες τεχνολογίας για παράβαση του ανταγωνισμού.

Το πρόστιμο υπερβαίνει τα 2,4 δισ. ευρώ, ποσό που επιβλήθηκε πέρυσι στον αμερικανικό «κολοσσό», λόγω της αθέμιτης χρήσης του «google search» υπέρ των δικών του υπηρεσιών online αγορών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.