ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα τουβλάκια Lego παύουν να είναι… πλαστικά

15:57 - 11 Σεπ 2018 | Επιχειρήσεις
Τα τουβλάκια Lego παύουν να είναι… πλαστικά
Τα δημοφιλή τουβλάκια Lego, με τα οποία έχουν μεγαλώσει πολλές γενιές, αποφάσισαν να μην χρησιμοποιούν πλαστικό στην κατασκευή τους.

Ειδικότερα η διοίκηση της Lego, στο γενικότερο κλίμα μείωση των χρήσεων του πλαστικού, αποφάσισε να ακολουθήσει μια στρατηγική περισσότερο φιλική προς το περιβάλλον. Η γνωστή εταιρεία επιδιώκει να γίνει  leader στην προσπάθεια περιορισμού χρήσης πλαστικού.

Πρόκειται για μια γενναία απόφαση καθώς δεν είναι βέβαιο ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στην κερδοφορία της εταιρείας και το κόστος παραγωγής της. Ωστόσο, η επιχείρηση δείχνει αποφασισμένη να προχωρήσει ακολουθώντας αυτή τη στρατηγική. Η εταιρεία θέλει να χρησιμοποιηθούν βιώσιμα υλικά όπως είναι το ζαχαροκάλαμο και έχει θέσει το 2030 ως χρονικό όριο για να συντελεστεί αυτή η αλλαγή.

«Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ποιες θα είναι οι οικονομικές επιπτώσεις του συγκεκριμένου πλάνου», αναφέρει σε τηλεφωνική συνέντευξη ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Lego, Kιρκ Κρίστιανσεν. «Δεν είμαι καν σίγουρος για το εάν θα μπορέσουμε να φθάσουμε στα επίπεδα ποιότητας που θέλουμε. Αλλά πρόκειται για μια ατζέντα την οποία υποστηρίζουμε και θέλουμε να γίνουμε leader σε αυτόν τον τομέα», σημειώνει.

Τέλος σημειώνεται πως αυτή η αλλαγή δεν είναι γνωστό πως θα επιβαρύνει τους καταναλωτές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.