ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το όραμα της Bayer για το μέλλον της γεωργίας

13:07 - 21 Σεπ 2018 | Επιχειρήσεις
Το όραμα της Bayer για το μέλλον της γεωργίας
Με τη συμμετοχή εμπλεκόμενων στη γεωργία, ακαδημαϊκούς, ΜΚΟ και ειδικούς της βιομηχανίας απ’ όλο τον κόσμο, η Βayer περιέγραψε το όραμά της για το μέλλον της γεωργίας, επιβεβαιώνοντας ξανά την δέσμευσή της για καινοτομία, βιωσιμότητα και συνεργασία ώστε να διασφαλίσει ότι ο γρήγορα αυξανόμενος πληθυσμός μπορεί να τραφεί χωρίς να πεινάσει ο πλανήτης.

«Οι παραγωγοί σήμερα διψούν για καινοτομία που θα τους βοηθήσει να αναπτυχθούν περισσότερο με λιγότερα και θα εξασφαλίσει επαρκή πρόσβαση σε ασφαλή, θρεπτική και σε τιμή προσιτή, τροφή τώρα και στο μέλλον», είπε Liam Condon, μέλος του Δ.Σ. της Bayer και Πρόεδρος του Τομέα Επιστήμης Γεωργίας (Crop Science), κατά την παρουσίασή του στο «Διάλογο για το Μέλλον της Γεωργίας».

Η πρώτη σημαντικότερη εκδήλωση από την ολοκλήρωση της μεγάλης εξαγοράς στις 21 Αυγούστου, ο Διάλογος για το Μέλλον της Γεωργίας φέρνει κοντά ηγέτες σκέψης και εμπλεκόμενους από όλες τις πτυχές της κοινωνίας για να συζητήσουν τρόπους που θα κάνουν το παγκόσμιο σύστημα σίτισης πιο βιώσιμο προς όφελος των παραγωγών, των καταναλωτών και του πλανήτη.

«Ο κόσμος μας αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις συμπεριλαμβανομένων κλιματικών αλλαγών, , των περιορισμένων φυσικών πόρων και του συνεχώς αυξανόμενου πληθυσμού», είπε ο Condon. «Πιστεύουμε ότι η γεωργία αποτελεί ένα βασικό μέρος της λύσης και έχουμε μία ιδιαίτερα ταλαντούχα παγκόσμια ομάδα που εργάζεται υπεύθυνα μαζί και συνεργάζεται με συνεργάτες προκειμένου να βρει καλύτερες λύσεις σε αυτές τις προκλήσεις».

Ψηφιακή Μεταμόρφωση

Ο Condon τόνισε ότι η ψηφιακή μεταμόρφωση είναι μία από τις κινητήριες δυνάμεις της καινοτομίας, που θα δώσει στους παραγωγούς ολοκληρωτικά νέους τρόπους να φροντίζουν τα χωράφια τους και θα τους παρέχει δεδομένα και ενδοσκοπήσεις για να πάρουν πιο έξυπνες αποφάσεις.  «Τα ψηφιακά εργαλεία έχουν διαμορφώσει πολλές βιομηχανίες και μόλις που αγγίζουμε επιφανειακά το τι σημαίνει αυτό για την γεωργία. Μέσω της δύναμης των νέων ψηφιακών εργαλείων και της ανάλυσης δεδομένων μπορούμε να βοηθήσουμε την αύξηση της παραγωγικότητας και βιωσιμότητας του παραγωγού».

Αυτό το μήνα, η Climate Corporation, μία θυγατρική της Bayer, λάνσαρε εμπορικά την κορυφαία στη βιομηχανία ψηφιακή πλατφόρμα γεωργίας* Climate FieldView™ στην Ευρώπη. Η πλατφόρμα, είναι επίσης διαθέσιμη στις ΗΠΑ, Καναδά και Βραζιλία, διευκολύνοντας τους παραγωγούς να συλλέγουν εύκολα και να οπτικοποιούν δεδομένα για τον αγρό, να αναλύουν και να αξιολογούν την απόδοση της καλλιέργειας, και να διαχειρίζονται την ποικιλομορφία του χωραφιού τους μέσω εξατομικευμένης λίπανσης και σχεδίων σποράς ώστε να βελτιστοποιήσουν την παραγωγικότητα της καλλιέργειας.

Ως κομμάτι της δέσμευσης της εταιρίας να βοηθήσει όλους τους παραγωγούς να βελτιώσουν την παραγωγικότητά τους βιώσιμα με ψηφιακά εργαλεία, η Climate προσφέρει σε μικροκαλλιεργητές στην Ινδία σχετικές αγρονομικές πληροφορίες και συμβουλές μέσω ενός πιλοτικού λανσαρίσματος του  FarmRise™ Κινητής Φροντίδας στον Αγρό (Mobile Farm Care). Η Εταιρία σκοπεύει να λανσάρει ευρέως το FarmRise™ στην Ινδία το 2019, με περαιτέρω πλάνα επέκτασης για το μέλλον σε Ασία, Αφρική και Νότια Αμερική.  

Καινοτομία

Η ψηφιακή πλατφόρμα της Climate είναι μόνο ένα παράδειγμα του τύπου καινοτομίας που η Bayer φιλοδοξεί να φέρει στους παραγωγούς. «Τώρα έχουμε χιλιάδες εργαζόμενους αφοσιωμένους στην έρευνα και ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο με κορυφαία εξειδίκευσε στη γενετική, βιολογία, χημεία και την Επιστήμη Δεδομένων /data science» είπε ο Bob Reiter, ο νέος Επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης του Τομέα Επιστήμης Γεωργίας. «Γνωρίζω ότι η συνδυαστική δημιουργικότητα, το πνεύμα συνεργασίας και το πάθος για ανακαλύψεις  θα οδηγήσει σε εξατομικευμένες λύσεις για τους παραγωγούς ενώ παράλληλα θα κατευθύνει τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες. Η επαναστατική καινοτομία έρχεται πάντα μέσω της  διασταύρωσης διαφορετικών επιστημών».

Το λανσάρισμα εντός του 2019, του vayego™, ενός διαφυλικού και εφαρμοζόμενου στο έδαφος εντομοκτόνου για χρήση στο ρύζι, καλαμπόκι και τις καλλιέργειες κηπευτικών αποτελεί μία καινοτομία στη φυτοπροστασία προσφέροντας στους παραγωγούς μία ευρεία και πολυδιάστατη γκάμα οφελών για τον έλεγχο καταστροφικών προνυμφών, σκαθαριών και μυζητικών εντόμων.

Μελλοντικά λανσαρίσματα περιλαμβάνουν πολυάριθμες ποικιλίες σπόρων που έχουν αναπτυχθεί ώστε να αποτρέπουν τα έντομα και δουλεύουν με εργαλεία φυτοπροστασίας ώστε να κάνουν κάθε εκτάριο όσο πιο παραγωγικό γίνεται. Αυτές οι καινοτομίες περιλαμβάνουν δεύτερης γενιάς φυτά σόγιας προστατευμένα από εντομολογικές προσβολές (μία γενιά επόμενη του Intacta RR2 PROTM) και έλεγχο Λύγκου και θριπών στο βαμβάκι. Η Ομάδα ΄Ερευνας και Ανάπτυξης στους σπόρους λαχανικών παρέχει επίσης περισσότερες από 200 εισαγωγές νέες ποικιλιών σε 20 καλλιέργειες προκειμένου να βελτιώσει τις επιλογές παραγωγής παγκοσμίως για τους γεωργούς και καταναλωτές που εξυπηρετεί κάθε χρόνο.

Βιωσιμότητα

Ωστόσο, η τεχνολογική καινοτομία από μόνη της δεν θα ήταν αρκετή να βοηθήσει τον κόσμο να ανταποκριθεί στης μελλοντικές προκλήσεις στη γεωργία. «Προκειμένου να συμβάλουμε σημαντικά στους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι η στόχευσή μας στην καινοτομία δεν αφορά μόνο τεχνολογική καινοτομία αλλά επίσης περιλαμβάνει κοινωνική καινοτομία που προωθεί πραγματικά βιώσιμη και ολιστική ανάπτυξη για  τις τοπικές κοινωνίες,” είπε ο Jesus Madrazo, ο νέος Επικεφαλής Θεμάτων Γεωργίας και Αειφορίας της Crop Science.  «Έτσι όταν αναφερόμαστε στη βιωσιμότητα, στην πραγματικότητα πρόκειται για το πώς για παράδειγμα μπορούμε να βοηθήσουμε τους μικροκαλλιεργητές στην Αφρική καθώς και τους μεγάλους παραγωγούς σόγιας στις ΗΠΑ ή τη Βραζιλία, να προστατέψουν την υγεία και βιωσιμότητα της γης τους έτσι ώστε να την περάσουν στην επόμενη γενιά σε καλύτερη κατάσταση από εκείνη που την παρέλαβαν»,επισήμανε ο Madrazo.

Επίσης, η εταιρία τονίζει την ισχυρή δέσμευσή της στη διαφάνεια. Δίνοντας πρόσβαση σε μελέτες φυτοπροστασίας σχετικά με την ασφάλεια, η Bayer θέλει να εξηγήσει τι βρίσκεται πίσω από τις εγκρίσεις προϊόντων φυτοπροστασίας και πως ελέγχεται η ασφάλεια ενός τέτοιου προϊόντος.

Η εμπιστοσύνη της κοινωνίας στη δουλειά που κάνουμε μας διευκολύνει να συνεχίσουμε να καινοτομούμε και πιστεύουμε ακράδαντα πως η διαφάνεια είναι θεμέλιο στη δημιουργία αυτής της εμπιστοσύνης, εξήγησε ο Madrazo.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.