ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Amazon διπλασίασε το ωρομίσθιο των εργαζόμενών της

10:13 - 03 Οκτ 2018 | Επιχειρήσεις
H Amazon διπλασίασε το ωρομίσθιο των εργαζόμενών της
Η εταιρεία Amazon έχει κατά καιρούς δεχθεί έντονη κριτική για τις εργασιακές της συνθήκες, ωστόσο, προχώρησε σε μία κίνηση που ενθουσίασε τους εργαζομένους της. Όπως ανακοινώθηκε θα αυξήσει τον επόμενο μήνα τον κατώτατο μισθό στα 15 δολάρια την ώρα, για τους εργαζομένους της στις ΗΠΑ.

Το κίνημα «Πολεμάμε για τα δεκαπέντε» (Fight for $15) ανθίζει στις ΗΠΑ και η Amazon υπέκυψε στις πιέσεις, διπλασιάζοντας το ωρομίσθιο των εργαζομένων της. Από 7,25 δολάρια που παίρνουν μέχρι σήμερα, από τον επόμενο μήνα θα παίρνουν 15 δολάρια.

Ο νέος κατώτατος μισθός θα ωφελήσει πάνω από 250.000 εργαζόμενους στις ΗΠΑ, καθώς και περισσότερους από 100.000 εποχικούς υπαλλήλους οι οποίοι θα προσληφθούν σε ιστότοπους της Amazon σε ολόκληρη τη χώρα το επόμενο διάστημα.

Σημειώνεται ότι, ο κατώτατος μισθός στις ΗΠΑ είναι στα 7,25 δολάρια.

«Ακούσαμε στις κριτικές που δεχόμασταν, σκεφτήκαμε πολύ τι θέλαμε να κάνουμε, και αποφασίσαμε ότι θέλουμε να ηγηθούμε» ανέφερε ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos. «Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή την αλλαγή και θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους ανταγωνιστές μας αλλά και άλλους εργαζόμενους να μας ακολουθήσουν».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.