ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Tesla αναζητά «διάδοχο» για να... συγκρατήσει τον Musk

08:00 - 10 Οκτ 2018 | Επιχειρήσεις
H Tesla αναζητά «διάδοχο» για να... συγκρατήσει τον Musk
Ένα έμπειρο στέλεχος με σταθερό «χέρι» στη διακυβέρνηση και πάθος για τα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα αναζητά η Tesla, προκειμένου να συγκρατήσει τον ανεξέλεγκτο Elon Musk και τα «επικίνδυνα» tweets του.

Αυτή είναι η αγγελία της Tesla Inc. που προέκυψε μετά από συμβιβασμό με την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς, SEC, η οποία επέβαλε μηνυτήρια αναφορά κατά του Musk. Οι μέτοχοι θέλουν φυσικά κάποιον που μπορεί να βάλει τον Tesla σε τροχιά κερδοφορίας.

Σημειώνεται πως η μηνυτήρια αναφορά σχετίζεται με ανάρτηση του επιχειρηματία στο Twitter, τον περασμένο Αύγουστο, για το ενδεχόμενο αποχώρησης της Tesla από τη Wall Street. Μάλιστα, στο επίμαχο tweet υποστήριζε ότι έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την απόκτηση όλων των μετοχών της εταιρείας στην τιμή των 420 δολαρίων. Στη μήνυση της SEC γίνεται λόγος για προσπάθεια «απάτης» των επενδυτών, με στόχο την τεχνητή αύξηση της τιμής των μετοχών.

Προς το παρόν έξι από τους εννέα υποψήφιους διευθυντές είναι λευκοί άνδρες και οι όλοι τρεις έχουν διασυνδέσεις ή επενδύσεις σε μια ή περισσότερες από τις εταιρείες του Musk. Ιδανικά ο καλύτερος υποψήφιος οφείλει να έχει background στον τομέα της μεταποίησης.

Σπάνια έχει υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση σε μια εταιρία έτσι ώστε ο ρόλος του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου να διαχωριστεί. Ωστόσο αυτή είναι μια τάση που ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις επιλέγουν. Το 2017, το 35% των εταιριών του S&P 500 Index προχώρησε σε αυτόν τον διαχωρισμό.  

123asdasd

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.