ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Sears: O αμερικανικός κολοσσός του λιανεμπορίου κήρυξε πτώχευση

10:04 - 15 Οκτ 2018 | Επιχειρήσεις
Sears: O αμερικανικός κολοσσός του λιανεμπορίου κήρυξε πτώχευση
Η Sears, η εμβληματική αλυσίδα λιανεμπορίου των ΗΠΑ, μετά από 132 χρόνια ιστορίας κατά τη διάρκεια των οποίων καθόρισε τον τρόπο που οι Αμερικανοί πραγματοποιούν τις αγορές τους, κήρυξε πτώχευση.

Για αρκετά χρόνια η εταιρεία αγωνίστηκε να αντεπεξέλθει στα χρέη και τις δανειακές υποχρεώσεις.  Όμως, μια οφειλή 134 εκατ. δολ που έπρεπε να καταβληθεί τη Δευτέρα ξεχείλισε το ποτήρι.

Η μητρική εταιρεία της «Sears», η οποία κατέχει τη «Sears» και την «Kmart», συγκαταλέγεται μεταξύ δεκάδων σημαντικών και συχνά ιστορικών εμπόρων λιανικής πώλησης, που κατέληξαν να κηρύξουν πτώχευση στην εποχή της Amazon.

Συγκεκριμένα, η κατάθεση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο πτώχευσης στη Νέα Υόρκη ήρθε λίγο μετά τα μεσάνυχτα πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Η εταιρεία εξέδωσε δήλωση που δηλώνει ότι σκοπεύει να παραμείνει στην επιχείρηση, διατηρώντας τα καταστήματα που είναι κερδοφόρα ανοιχτά, μαζί με τις ιστοσελίδες αγορών «Sears» και «Kmart».

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το CNN δήλωσε ότι αναζητά αγοραστή για ένα μεγάλο αριθμό από τα υπόλοιπα καταστήματά της και ότι θα κλείσει τουλάχιστον άλλα 142 καταστήματα κοντά στο τέλος του τρέχοντος έτους, επιπλέον των 46 καταστημάτων που έχουν ήδη προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.