ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάλεσμα σε γερμανικές επιχειρήσεις να μειώσουν την έκθεση στην Κίνα

18:27 - 31 Οκτ 2018 | Επιχειρήσεις
Κάλεσμα σε γερμανικές επιχειρήσεις να μειώσουν την έκθεση στην Κίνα
H γερμανική ομοσπονδία βιομηχανιών (BDI) απηύθυνε έκκληση στις γερμανικές εταιρείες να μειώσουν την έκθεση τους στην κινεζική αγορά, σύμφωνα με έγγραφο που έχει δει το Reuters.

Η έκθεση 25 σελίδων με τίτλο «Εταίρος και Συτημικός Ανταγωνιστής – Πως μπορεί να αντιμετωπιστεί το κρατικά ελεγχόμενο οικονομικό μοντέλο της Κίνας;», υποστηρίζει ότι το Πεκίνο δεν πρόκειται να εκπληρώσει ποτέ τις υποσχέσεις του για άνοιγμα της κινεζικής αγοράς και εκφράζει ανησυχίες για τον αυξανόμενο έλεγχο του κομμουνιστικού κόμματος στην κοινωνία και την οικονομία.

Αν και οι συντάκτες της έκθεσης ξεκαθαρίζουν ότι οι γερμανικές εταιρίες δεν έχουν την πολυτέλεια να γυρίσουν την πλάτη τους στην Κίνα, τις καλεί να επαναξιολογήσουν την παρουσία τους εκεί, ενώ προσφέρει διάφορες συστάσεις προς τη γερμανική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η BDI είναι το ισχυρότερο βιομηχανικό λόμπι στη Γερμανία και μολονότι οι προτάσεις του δεν μεταφράζονται άμεσα σε πολιτικές, έχουν σημαντικό βάρος.

«Αν και η κινεζική αγορά είναι πολύ ελκυστική, θα είναι όλο και πιο σημαντικό για τις εταιρείες να ελέγχουν προσεκτικά το ρίσκο της εμπλοκής τους στην Κίνα και να περιορίσουν την εξάρτηση τους μέσω της διαφοροποίησης των εφοδιαστικών αλυσίδων, των παραγωγικών μονάδων και των αγορών».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.