ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η «ώρα της κρίσεως» για τις Ευρωπαϊκές τράπεζες

07:50 - 02 Νοε 2018 | Επιχειρήσεις
Η «ώρα της κρίσεως» για τις Ευρωπαϊκές τράπεζες
Ημέρα stress tests για τις ευρωπαϊκές τράπεζες η Παρασκευή (1/11), καθώς η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (ΕΒΑ) αναμένεται να ανακοινώσει τα τελικά αποτελέσματα για το σύνολο του 2017. Σε Ιταλία και Γερμανία τα… βλέμματα.

Οι 48 μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένουν τα αποτελέσματα, με τις ιταλικές τράπεζες να αγωνιούν περισσότερο από όλες, ενώ πάντα υπάρχει και το «άγχος» για την Deutsche Bank.

Πληροφορίες του Bloomberg, λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κάνουν λόγο για απαισιόδοξες προβλέψεις σχετικά με την κορυφαία γερμανική τράπεζα, η οποία τα τελευταία χρόνια δυσκολεύεται να ορθοποδήσει.

Δεν είναι τυχαίο,άλλωστε, που και στη Γερμανία υπάρχουν έντονες σκέψεις για συγχωνεύσεις τραπεζών.

Ασφαλώς, όμως, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των stress tests βρίσκεται στην Ιταλία. Το τραπεζικό της σύστημα έχει περάσει τα τελευταία χρόνια πολλές δύσκολες στιγμές και η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, με την ανοιχτή κόντρα κυβέρνησης-Κομισιόν για τον προϋπολογισμό, είναι λογικό να δημιουργεί ανησυχία.

Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω των παραπάνω, από την αρχή του έτους, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της γειτονικής χώρας έχουν απολέσει το 22% της αξίας τους.

Εκ μέρους της Ιταλίας, στα stress-tests της ΕΒΑ συμμετέχουν τέσσερις τράπεζες: η Unicredit, η Intesa Sanpaolo, η Banco BPM και η Unione di Banche Italiane.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:35 - 02 Νοε 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.