ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs: Το ξεπούλημα στις μετοχές δεν προμηνύει ύφεση

20:51 - 22 Νοε 2018 | Επιχειρήσεις
Goldman Sachs: Το ξεπούλημα στις μετοχές δεν προμηνύει ύφεση
Η αμερικανική οικονομία δεν θα οδηγηθεί σε ύφεση τα επόμενα δύο χρόνια παρά τους φόβους των επενδυτών, δήλωσε στέλεχος της Goldman Sachs στο CNBC.

Ο Πίτερ Οπενχάιμερ, υπεύθυνος της αμερικανικής τράπεζας για τις αγορές μετοχών, εκτίμησε ωστόσο ότι η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας θα επιβραδυνθεί το 2020 στο 1,6%.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι αγορές μετοχών βρίσκονται στο «κόκκινο» για μια σειρά από λόγους, μεταξύ των οποίων οι ανησυχίες για το εμπόριο, οι φόβοι για τα αδύναμα κέρδη και η άνοδος των επιτοκίων.

«Η πραγματικότητα της επιβράδυνσης στην αύξηση των κερδών και στην οικονομική δραστηριότητα, βρίσκεται στην καρδιά αυτού του sell off» υπογράμμισε.

Ο κ. Οπενχάιμερ επισήμανε ότι περιμένει στήριξη για τις αγορές μετοχών, εκτιμώντας ότι ίσως να είναι ήδη υπερβολική η αντίδραση των αγορών.

«Βρισκόμαστε ακόμα σε μια ανοδική τροχιά» σημείωσε. «Ο συνολικός ρυθμός ανάπτυξης θα είναι χαμηλός και αναμένουμε μια σχετικά χαμηλή απόδοση στις παγκόσμιες αγορές μετοχών την επόμενη χρονιά, αλλά θα είναι θετική» πρόσθεσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.