ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

QCM: «Μαύρη τρύπα» η καναδική εταιρεία φαρμακευτικής κάνναβης Aphria

17:43 - 03 Δεκ 2018 | Επιχειρήσεις
QCM: «Μαύρη τρύπα» η καναδική εταιρεία φαρμακευτικής κάνναβης Aphria
Μια short θέση στην καναδική εταιρεία φαρμακευτικής κάνναβης Aphria, αποκάλυψε το αμερικανικό fund Quintessential Capital Management (QCM) χαρακτηρίζοντας την εταιρεία «μαύρη τρύπα» για τα λεφτά των μετόχων της.

H εταιρεία με έδρα τον Καναδά δραστηριοποιείται στην αγορά της φαρμακευτικής κάνναβης, έχει κεφαλαιοποίηση πάνω από 2,5 δισ. καναδικά δολάρια και είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Τορόντο και της Νέας Υόρκης.

Στον απόηχο της είδησης, η μετοχή της Aphria, έφτασε να υποχωρεί έως και 25% προσυνεδριακά.

Σύμφωνα με την πολυσέλιδη παρουσίαση του επικεφαλής της QCM, Gabriel Grego, η Aphria από το 2017 έχει αυξήσει σε σημαντικό βαθμό τις δαπάνες της, κυρίως σε ακριβές Συγχωνεύσεις και Εξαγορές στο εξωτερικό τις οποίες έχει χρηματοδοτήσει μέσω έκδοσης νέων μετοχών με μεγάλη απομείωση της συμμετοχής των παλιών μετόχων. Επίσης μεγάλο μέρος του ισολογισμού της Aphria περιλαμβάνει άυλα περιουσιακά στοιχεία που έχουν συσσωρευθεί από τις πρόσφατες συγχωνεύσεις και εξαγορές.

Όπως υποστηρίζει η QCM, η Aphria προέβη σε διαδοχικές Συγχωνεύσεις και Εξαγορές ύψους 700 εκατ. καναδικά δολάρια. Καταλήγει την παρουσίαση σημειώνοντας ότι η εταιρεία στην ουσία δεν έχει πωλήσεις, εξαγόρασε ενεργητικό σε εξωφρενικές τιμές και «πιθανότατα θα απαιτηθεί να προχωρήσει σε γιγαντιαία διαγραφή», τονίζοντας ότι η τιμή-στόχος είναι μηδέν.

Τα αποκτηθέντα περιουσιακά στοιχεία φαίνεται να είναι σχεδόν άνευ αξίας. Οι εξαγορές πραγματοποιήθηκαν από εταιρείες - κελύφη που φαίνεται να ελέγχονται στα κρυφά από insiders της Aphria.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.