ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Elon Musk: Μειώνει το προσωπικό για να «πετάξει στο διάστημα»

21:55 - 12 Ιαν 2019 | Επιχειρήσεις
Σε περικοπή προσωπικού 10% ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η αμερικανική διαστημική εταιρεία SpaceX του Elon Musk.

Η εταιρεία απασχολεί συνολικά 6.000 εργαζομένους και πρόκειται να απολύσει περίπου 600 προκειμένου να γίνει πιο ανταγωνιστική.

 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η διαστημική εταιρεία αναφέρει ότι έρχονται «ασυνήθιστες δύσκολες προκλήσεις στο μέλλον».

 

Εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε ότι η SpaceX θέλει να πετύχει τόσο στα διαπλανητικά ταξίδια (κατασκευή πυραύλου Starship), όσο και στην ανάπτυξη ενός παγκόσμιου διαστημικού διαδικτύου (πρόγραμμα Starlink), κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να περικόψει τα περιττά κόστη.

 

Από την άλλη, η Tesla που παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, είχε κι αυτή μειώσει κατά 9% το προσωπικό της πέρυσι τον Ιούνιο.

 

Παράλληλα με τις απολύσεις, ο Musk αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες του Starship, ενός πυραύλου με ρετρό εμφάνιση, ο οποίος προορίζεται να μεταφέρει ανθρώπους από πόλη σε πόλη της Γης, καθώς επίσης στη Σελήνη και στον 'Αρη. Η πρώτη δοκιμαστική πτήση θα γίνει τον Μάρτιο ή Απρίλιο από το Τέξας.

 

Ο Μασκ έγραψε ότι η συναρμολόγηση του πρώτου δοκιμαστικού Starship έχει ολοκληρωθεί. Έχει διάμετρο εννέα μέτρα -όπως θα είναι ο πραγματικός πύραυλος- αλλά μικρότερο ύψος από τον πραγματικό.

 

Την Παρασκευή η Space X πραγματοποίησε από την Καλιφόρνια την πρώτη εκτόξευση δορυφόρων για το 2019, θέτοντας σε τροχιά με πύραυλο Falcon 9 δέκα τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους της εταιρείας Iridium. Εννέα λεπτά μετά την εκτόξευση, ο επαναχρησιμοποιούμενος πύραυλος επέστρεψε με επιτυχία σε μια πλωτή εξέδρα στον Ειρηνικό ωκεανό, ώστε να χρησιμοποιηθεί ξανά στο μέλλον.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:03 - 12 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.