ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Citi:Νέος επικεφαλής σε Ευρώπη, Μ. Ανατολή και Αφρική

18:04 - 18 Ιαν 2019 | Επιχειρήσεις
Citi:Νέος επικεφαλής σε Ευρώπη, Μ. Ανατολή και Αφρική
Επικεφαλής της Citi για την περιοχή Ευρώπης, Μ. Ανατολής, Αφρικής (EMEA) αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος Citi Country Officer Αυστραλίας & Ν. Ζηλανδίας David Livingstone, μετά την αποχώρηση του Jim Cowles.
Σύμφωνα με την Citi, πρόκειται για εξαιρετικά έμπειρο τραπεζίτη, με περισσότερα από 30 χρόνια στον τραπεζικό τομέα σε ένα ευρύ φάσμα χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών (επενδυτική τραπεζική, κεφαλαιαγορές, καταναλωτική πίστη) σε οργανισμούς όπως Credit Suisse, HSBC, Goldman Sachs.
 
Ο Jim Cowles θα παραμείνει για λίγο ακόμη στη Citi, προκειμένου να διασφαλισθεί η ομαλή μετάβαση καθηκόντων. Ανέλαβε CEO για την περιοχή ΕΜΕΑ τον Ιανουάριο 2013, ενώ συνολικά συνεργάστηκε με τη Citi επί 39 έτη.
 
Αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της διαφορετικότητας, έθεσε στις προτεραιότητές του τη βελτίωση των ποσοστών διαφορετικότητας στην περιοχή ΕΜΕΑ, με σταθερό στόχο την ανάληψη τουλάχιστον του 30% των ανώτερων διοικητικών θέσεων από γυναίκες έως το 2025.
Υπό την ηγεσία του, τo Institutional Clients Group της περιοχής ΕΜΕΑ παρουσίασε κατά 53% αύξηση στα καθαρά έσοδα (φθάνοντας $3,89 δισ.) το 2018. Στα άμεσα σχέδια του Jim Cowles είναι η δημιουργία ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού.
 
Ο CEO της Citi Mike Corbat δήλωσε: «Έχουμε επιτύχει τεράστια πρόοδο στην περιοχή ΕΜΕΑ υπό την ηγεσία του Jim και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε το ίδιο υπό την ηγεσία του David».
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.