ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τesla:Οι απολύσεις έριξαν την μετοχή

20:09 - 18 Ιαν 2019 | Επιχειρήσεις
Τesla:Οι απολύσεις έριξαν την μετοχή
Η προαναγγελία μείωσης προσωπικού της τάξης του 7% καθώς και η εκτίμηση Musk για μικρότερα κέρδη το δ' τρίμηνο σε σχέση με την προηγούμενη τριμηνιαία περίοδο, που οδηγεί σε προβληματισμό για τις προοπτικές εταιρικής ανάπτυξης, οδηγούν τη μετοχή της Tesla σε βουτιά που προσεγγίζει το 10%.
Εάν η τάση δεν αντιστραφεί, θα πρόκειται για τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες από τα τέλη Σεπτεμβρίου, οπότε η μετοχή είχε χάσει σε μία ημέρα 14%. Συνολικά, τους τελευταίους 12 μήνες, η μετοχή σημειώνει απώλειες της τάξης του 8%, έναντι απωλειών 5% του γενικού δείκτη S&P 500.
 
«Θεωρούμε ότι η Tesla πιθανότατα αύξησε τη βάση των υπαλλήλων της περισσότερο του αναγκαίου το περασμένο έτος και τώρα αποδεσμεύει εργαζόμενους για να μειώσει τα κόστη», ανέφερε ο Garrett Nelson, αναλυτής του χώρου του αυτοκινήτου για το CFRA Research. «Για τις περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες, η περικοπή κόστους θα γινόταν δεκτή θετικά, ωστόσο στην περίπτωση της Tesla, οι επενδυτές αρχίζουν να ανησυχούν για το κατά πόσο υπάρχει ζήτημα ζήτησης», προσέθεσε.
 
Σε εσωτερικό σημείωμα προς τους εργαζόμενους, το οποίο ήλθε σε γνώση της Wall Street Journal και στη συνέχεια αναρτήθηκε στον ιστότοπο της εταιρείας, ο CEO Elon Musk τόνισε ότι τα κέρδη της Tesla θα είναι μικρότερα σε σχέση με εκείνα του γ΄ τριμήνου του 2018.
 
Προς το παρόν η Tesla δεν έχει ανακοινώσει ημερομηνία ανακοίνωσης αποτελεσμάτων τριμήνου.
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.