ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Amazon: Πουλάει πια και έξυπνα νοσοκομειακά δωμάτια

19:55 - 27 Ιαν 2019 | Επιχειρήσεις
Amazon: Πουλάει πια και έξυπνα νοσοκομειακά δωμάτια
Ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα δεν θα φανταζόμασταν πως θα μπορούσαμε να αγοράσουμε ένα «έξυπνο» νοσοκομειακό δωμάτιο.

Την δυνατότητα αυτή δίνει η Amazon. Όπως αναφέρει το CNBC, μια εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη που ονομάζεται EIR Healthcare πουλά μονάδες του νοσοκομειακού της δωματίου, με την ονομασία MedModular, για $814 το τετραγωνικό πόδι στο Amazon.com, το οποίο η ίδια ισχυρίζεται ότι είναι πιο προσιτό από την παραδοσιακή κατασκευή. Το σχέδιο του δωματίου μπορεί να προσαρμοσθεί αλλά όλα τα δωμάτια διαθέτουν μπάνιο και ένα κρεβάτι.

 

Αυτά τα δωμάτια δεν είναι φυσικά φτηνά με 285.000 δολάρια ανά μονάδα, αλλά απευθύνονται σε αγοραστές από επιχειρήσεις που όλο και περισσότερο συρρέουν στo σάιτ της Amazon.

Ποιος λοιπόν θα αγοράσει αυτά τα δωμάτια;

 

«Στόχος μας είναι τα νοσοκομεία και τα συστήματα υγείας», δήλωσε ο Grant Geiger, Διευθύνων Σύμβουλος της EIR Healthcare. «Υπάρχει μια τάση για μεγαλύτερη διαφάνεια στον χώρο της υγειονομικής περίθαλψης», πρόσθεσε. Υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή βλέπει ένα ενδιαφέρον από τα νοσοκομεία για τη χρήση των μονάδων σε περιπτώσεις όπως εργαστήρια προσομοίωσης ή μονάδες εντατικής φροντίδας ενώ λέει ότι σκέφτεται να αναζητήσει πελάτες και στον στρατό.

 

Αλλά οι διοικήσεις των νοσοκομείων είναι το προφανές μέρος για να ξεκινήσουμε, είπε, καθώς το Amazon πουλά ήδη ιατρικές προμήθειες που ποικίλουν από δοχεία ούρων έως συρίγγες. Προηγουμένως, τα μεγάλα νοσοκομειακά συστήματα θα αγόραζαν τα πάντα μέσω ομίλων ή GPO, που παρείχαν εκπτώσεις αλλά και έλλειψη διαφάνειας γύρω από το κόστη.

Τώρα, η Amazon προσπαθεί να διαμορφώσει το δικό της μερίδιο από αυτή την προσοδοφόρα επιχείρηση με το δικό της αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο ιατρικών παροχών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.