ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η PG&E καταθέτει αίτηση προστασίας από πιστωτές

13:06 - 29 Ιαν 2019 | Επιχειρήσεις
Η PG&E καταθέτει αίτηση προστασίας από πιστωτές
Το ΔΣ της Pacific Gas and Electric ψήφισε τη Δευτέρα υπέρ της υποβολής αιτήματος για υπαγωγή της εταιρείας στο Άρθρο 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα. Σύμφωνα με την PG&E το αίτημα θα κατατεθεί επισήμως τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Στο πλαίσιο αυτό, η μετοχή της υποχωρεί ήδη προσυνεδριακά κατά 13%, ενώ το τελευταίο τρίμηνο έχει χάσει το 75% της αξίας της.

Η κίνηση αυτή θα επιτρέψει στην εταιρεία να «παγώσει» τα χρέη της και να συνεχίσει τη δραστηριότητά της, ενώ την ίδια ώρα θα αναπτύσσει ένα σχέδιο οικονομικής αναδιάρθρωσης.

Η PG& ζητά επίσης από το δικαστήριο να εγκρίνει την χρηματοδότησή της (debtor-in-possession) ύψους 5,5 δισ. δολαρίων από μεγάλες τράπεζες όπως η JP Morgan, η Bank of America, η Credit Suisse και η Goldman Sachs.

«Η χρηματοδότηση DIP, όταν εγκριθεί, θα παράσχει στην PG&E το κατάλληλο κεφάλαιο για να εξασφαλίσει την απαραίτητη συντήρηση και τη συνέχιση των επενδύσεων στην ασφάλεια και αξιοπιστία», αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Υπενθυμίζεται ότι οι φονικές πυρκαγιές που έπληξαν τις Ηνωμένες Πολιτείες, ώθησαν την PG&E σε πτώχευση, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με ζημιές δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο γερουσιαστής της Πολιτείας της Καλιφόρνιας Μπιλ Ντοντ, η περιοχή του οποίου περιλαμβάνει περιοχές όπως η Νάπα και η Σόνομα που υπέστησαν σοβαρή ζημιά στις πυρκαγιές του Οκτωβρίου του 2017, εξέδωσε δήλωση μετά την επίσημη επιβεβαίωση ότι η PG & E κάνει αίτηση για πτώχευση.

«Λαμβάνοντας υπόψη την κακοδιαχείριση, δεν με εκπλήσσει το γεγονός ότι η PG & E ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί πλέον να εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις της», αναφέρει η δήλωση. «Είναι εξαιρετικά απογοητευτικό και υπογραμμίζει την ανάγκη για αλλαγές στην PG & E τόσο στην ηγεσία όσο και στη στρατηγική της»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.