ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Blackstone εγκαταλείπει την Αφρική

19:44 - 05 Φεβ 2019 | Επιχειρήσεις
Η Blackstone εγκαταλείπει την Αφρική
Τα σχέδια για επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων ανά την Αφρική εγκαταλείπει η εταιρεία διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων Blackstone.

Η εταιρεία συμφώνησε να πουλήσει την Black Rhino Group, η οποία ειδικεύεται σε ανάπτυξη ενεργειακών project και θα ήταν το βασικό όχημά της για επενδύσεις στην Αφρική. Η πώληση συμφωνήθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο, αλλά δεν δημοσιοποιήθηκε και δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Την ίδια περίπου περίοδο η Blackstone πούλησε τα δικαιώματα για ανάπτυξη και διαχείριση σταθμού ηλεκτρικού ρεύματος στη Νιγηρία στην Globeleq, μία βρετανική επιχείρηση.

 

Η Blackstone απέκτησε τον έλεγχο της Black Rhino το 2014 με την ελπίδα για μεγάλα έργα ανά την Αφρική. Κατά τη διάρκεια Συνόδου στην Ουάσιγκτον, όπου ο τότε πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα φιλοξένησε Αφρικανούς ηγέτες, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Στίβεν Σγουάρτσμαν ανακοίνωσε πως η Blackstone ένωσε δυνάμεις με τον Νιγηριανό δισεκατομμυριούχο Άλικο Ντανγκότε προκειμένου να επενδύσει σε ενεργειακά project, που θα επέλεγε και θα ανέπτυσσε η Black Rhino.

 

Ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε. Ο έντονος ανταγωνισμός από τις κινεζικές επιχειρήσεις, που δραστηριοπιούνται στη μαύρη ήπειρο, φάινεται να διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.