ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Sonae Sierra: Εξαγορά 50% του ομίλου Balmain-Είσοδος στην πολωνική αγορά

12:36 - 15 Φεβ 2019 | Επιχειρήσεις
Sonae Sierra: Εξαγορά 50% του ομίλου Balmain-Είσοδος στην πολωνική αγορά
Η Sonae Sierra εξαγόρασε το 50% των μετοχών της Balmain Asset Management. Με περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας στην πολωνική αγορά, η Balmain δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών σε διάφορους κλάδους και διαθέτει εκτενή εμπειρία και αναγνωρισμένο κύρος στον εμπορικό τομέα και στον τομέα της ψυχαγωγίας.

Με αυτή την εξαγορά, η Sonae Sierra εισέρχεται στην πολωνική αγορά, δημιουργώντας μια καινούργια κοινοπραξία, τη Sierra Balmain, και διαμορφώνει συνθήκες που ευνοούν νέες ευκαιρίες επέκτασης σε άλλες γειτονικές χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Η κοινοπραξία επιδιώκει αρχικά να επεκτείνει τις υπάρχουσες δραστηριότητες του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου της Balmain, το οποίο ήδη περιλαμβάνει 15 εμπορικά κέντρα σε 15 διαφορετικές πόλεις της Πολωνίας. Οι επιχειρήσεις BSC Real Estate Advisors και BSC Property Management, θυγατρικές του Ομίλου Balmain, θα μετονομασθούν σεSierra Balmain.

 

Η νέα κοινοπραξία δεν θα προβεί σε άμεσες επενδύσεις σε περιουσιακά στοιχεία, αλλά θα συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους πελάτες της.

 

Η Sierra Balmain συνδυάζει τη διεθνή πείρα της Sonae Sierra με την ευρεία γνώση της τοπικής αγοράς που διαθέτει η ομάδα τηςBalmain, η οποία και θα είναι υπεύθυνη για την καθημερινή διαχείριση και λειτουργία της επιχείρησης. Με περισσότερους από 100 έμπειρους επαγγελματίες, οι οποίοι διαχειρίζονται ένα χαρτοφυλάκιο που υπερβαίνει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ και περιλαμβάνει 1.170 συμβάσεις με εμπορικές επιχειρήσεις για περισσότερα από 430.000 τετραγωνικά μέτρα μεικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας, η Sierra Balmain θα παρέχει έναν συνδυασμό υπηρεσιών διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, διαχείρισης ακινήτων και εμπορικών μισθώσεων για όλο το χαρτοφυλάκιο.

 

Η κοινοπραξία θα αξιοποιήσει την μακρά εμπειρία των δύο εταιρειών, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η επέκταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας παροχής υπηρεσιών και να εξασφαλιστούν τα βέλτιστα αποτελέσματα στην πολωνική αγορά και, μελλοντικά, σε άλλες χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

 

«Πολλές φορές δημιουργούμε συμμαχίες σε νέες αγορές. H ευκαιρία να συνενωθούμε με τη Balmain και να αξιοποιήσουμε τις μοναδικές συνέργειες με τη Sonae Sierra θα μας επιτρέψει να διευρύνουμε την επιχειρηματική δραστηριότητά μας στην Πολωνία και σε άλλες αγορές της ευρύτερης περιοχής στο μέλλον. Η κοινοπραξία ενισχύει την επιχειρηματική δραστηριότητα των υπηρεσιών της Sonae Sierra με ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον χαρτοφυλάκιο πελατών και μια πολύ έμπειρη τοπική ομάδα η οποία, με τη σειρά της, θα μας βοηθήσει να αναπτυχθούμε και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», δηλώνει ο Pedro Caupers, Επικεφαλής Επενδύσεων και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Sonae Sierra. 

 

«Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως, είμαστε μάλιστα ενθουσιασμένοι, για αυτή τη συμμαχία με τη Sonae Sierra. Εξαρχής αντιληφθήκαμε τις επιχειρησιακές συνέργειες και την παρόμοια προσέγγιση που έχουμε προκειμένου να δημιουργούμε καινοτόμα περιβάλλοντα για τις επενδύσεις των πελατών μας σε ακίνητα. Ο συνδυασμός των γνώσεων, των πόρων και των δυνατοτήτων της Sierra Balmain θα δώσει νέα προοπτική στην Πολωνία και στην ευρύτερη περιοχή, στους τομείς στους οποίους δραστηριοποιούμαστε», σχολιάζει ο James Turner, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Balmain. 

 

Η Sierra Balmain, της οποίας θα ηγείται ο James Turner, προσφέρει μια δέσμη εξειδικευμένων υπηρεσιών στον τομέα των ακινήτων, με επίκεντρο τις λιανικές πωλήσεις, την ψυχαγωγία και το lifestyle, μαζί με λύσεις υλικοτεχνικών υποδομών και γραφείων. Παρέχει υπηρεσίες στους τομείς της εμπορικής διάθεσης, της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, της διαχείρισης κεφαλαίων, του μάρκετινγκ και της διαχείρισης έργου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.