ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fitch: Αξιολόγηση Α+ στη Saudi Aramco

11:11 - 01 Απρ 2019 | Επιχειρήσεις
Fitch: Αξιολόγηση Α+ στη Saudi Aramco
Η μεγαλύτερη πετρελαϊκή του πλανήτη, αξιολογήθηκε με A+ από τον Fitch στην πρώτη πιστοληπτική αξιολόγηση που κάνει ο οίκος για τη Saudi Aramco. Η εταιρεία παραγωγής μαύρου χρυσού, την ίδια ώρα, ετοιμάζεται να προχωρήσει στην πρώτη πώληση ομολόγου σε διεθνές επίπεδο μετά την ανακοίνωση κερδών του 2018 που υποσκέλισαν τα κέρδη των διεθνών ανταγωνιστών της.

Η Aramco σημείωσε EBITDA 224 δισ. δολ. το 2018, ξεπερνώντας την  ExxonMobil, που είναι η μεγαλύτερη εισηγμένη πετρελαϊκή στον κόσμο.

Η Aramco το β' τρίμηνο του έτους σκοπεύει να εκδώσει τα πρώτα της ομόλογα σε δολάριο, ύψους τουλάχιστον 10 δισ. δολ., ώστε να βοηθήσει τη χρηματοδότηση της εξαγοράς μεριδίου της Saudi Basic Industries Corp, που είναι η τέταρτη μεγαλύτερη παρασκευάστρια πετροχημικών στον πλανήτη.

Σύμφωνα με πηγές, η πετρελαϊκή της Σαουδικής Αραβίας αναμένεται να πραγματοποιήσει επαφές με επενδυτές αυτή την εβδομάδα για τα ομόλογα.

Την περασμένη εβδομάδα, η Aramco ανακοίνωσε την εξαγορά μεριδίου 70% στη SABIC από το ταμείο πλούτου της Σ. Αραβίας με τίμημα 69,1 δισ. δολ., σε ένα από τα μεγαλύτερα ντιλ στην παγκόσμια χημική βιομηχανία.

Στα τέλη του 2018, τα ταμειακά διαθέσιμα της Aramco ξεπερνούσαν το χρέος του ισολογισμού της, αναφέρει ο οίκος Fitch.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.