ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

UPS-MATTERNET: Συνεργασία για μεταφορά ιατρικών δειγμάτων με drone σε νοσοκομεία

15:14 - 02 Απρ 2019 | Επιχειρήσεις
UPS-MATTERNET: Συνεργασία για μεταφορά ιατρικών δειγμάτων με drone σε νοσοκομεία
Η UPS ανακοίνωσε τη νέα, καινοτόμο υπηρεσία logistics για την παράδοση ιατρικών δειγμάτων μέσω μη επανδρωμένων drones, μέσω της συνεργασίας της με τη Matternet, μια ηγέτιδα δύναμη στην τεχνολογία αυτόνομων drone.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο νοσοκομείο και το campus που αποτελούν τις ναυαρχίδες του αναγνωρισμένου οργανισμού φροντίδας υγείας WakeMed, στη μητροπολιτική περιοχή του Raleigh της Βόρειας Καρολίνας, υπό την επίβλεψη της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας (FAA) και του Υπουργείου Μεταφορών της Βόρειας Καρολίνας (NCDOT). Η πτήση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες ήταν η πρώτη από πολυάριθμες προγραμματισμένες πτήσεις που θα πραγματοποιούνται καθημερινά στο campus της WakeMed στο Raleigh.

Το πρόγραμμα συνεργασίας της UPS και της Matternet αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τη μη επανδρωμένη αεροπλοΐα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μέχρι σήμερα, η πλειονότητα των ιατρικών δειγμάτων μεταφέρονταν στο διαρκώς επεκτεινόμενο δίκτυο της WakeMed με αυτοκίνητα εταιρειών courier. Η προσθήκη της υπηρεσίας μεταφοράς με drone προσφέρει την επιλογή on-demand, αυθημερόν παράδοσης, καθώς και τη δυνατότητα να αποφεύγονται οι καθ’ οδόν καθυστερήσεις, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα της ιατρικής μεταφοράς, μειώνοντας το κόστος και βελτιώνοντας την εμπειρία του ασθενή, πιθανώς ακόμη και με σωτήρια για τη ζωή του οφέλη.
Το Υπουργείο Μεταφορών της Βόρειας Καρολίνας, το οποίο εργάζεται προς την κατεύθυνση της χρήσης drones για να διευρύνει την πρόσβαση των κατοίκων της Πολιτείας σε υπηρεσίες υγείας, υποστήριξε τη Matternet στη διεξαγωγή του πρώτου γύρου δοκιμαστικών πτήσεων με drone στο campus της WakeMed τον Αύγουστο του 2018, στο πλαίσιο του Πιλοτικού Προγράμματος Ένταξης του Συστήματος Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών της FAA. Το τριετές πρόγραμμα της FAA στοχεύει στη δοκιμή των πρακτικών εφαρμογών των drones, που παρέχουν εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, σε θέματα αρμοδιότητας των τοπικών αρχών, με σκοπό τη διερεύνηση τρόπων με τους οποίους αυτή η νέα τεχνολογία μπορεί να αξιοποιηθεί με χρήσιμο και ασφαλή τρόπο σε καθημερινές δραστηριότητες. Οι πέντε εταίροι του πιλοτικού προγράμματος είναι οι ακόλουθοι: Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας, Υπουργείο Μεταφορών της Βόρειας Καρολίνας, UPS, Matternet, και WakeMed.
Το πρόγραμμα θα χρησιμοποιεί το μη επανδρωμένο drone με τέσσερις έλικες M2 της Matternet, που τροφοδοτείται από επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου και μπορεί να μεταφέρει ιατρικό φορτίο βάρους έως και 2,27 κιλά για αποστάσεις μέχρι και 20 χιλιόμετρα.
Κατά την υλοποίηση του προγράμματος της WakeMed, ένας επαγγελματίας του ιατρικού κλάδου σε μία από τις κοντινές εγκαταστάσεις της WakeMed θα φορτώνει ένα ιατρικό δείγμα (π.χ. δείγμα αίματος) σε ένα ασφαλές δοχείο του drone. Το drone θα πετάει ακολουθώντας μια προκαθορισμένη πορεία, υπό την παρακολούθηση ενός ειδικά εκπαιδευμένου Πιλότου Εξ Αποστάσεως, προς μια ειδικά διαμορφωμένη επιφάνεια προσγείωσης στο κεντρικό νοσοκομείο και εργαστήριο παθολογίας της WakeMed. Η υλοποίηση του προγράμματος στις μονάδες φροντίδας υγείας της WakeMed θα είναι συνεχής, και η UPS και η Matternet θα λαμβάνουν υπόψη τους τα συμπεράσματά της, ώστε να διερευνήσουν το πώς τα drones μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βελτιώσουν τις υπηρεσίες μεταφοράς άλλων νοσοκομεία και ιατρικών μονάδων ανά τις ΗΠΑ.
Η ενίσχυση του Παγκόσμιου Δικτύου Smart Logistics της UPS (UPS Global Smart Logistics Network) με στόχο την υποστήριξη νοσοκομείων και άλλων οργανισμών υγείας παραμένει βασικό στοιχείο της στρατηγικής εξέλιξης της εταιρείας. Τα logistics του χώρου της υγείας και της ιατρικής επιστήμης αποτελούν έναν τομέα υψηλής προτεραιότητας για την UPS και η εταιρεία αναπτύσσει νέες σχέσεις και τεχνολογίες ώστε να προσφέρει καλύτερη φροντίδα στους ασθενείς, χάρη σε βέλτιστες πρακτικές στα logistics και την αλυσίδα προμηθειών.
Αυτή η συνεργασία είναι το πιο πρόσφατο πρόγραμμα της UPS που χρησιμοποιεί τις πτήσεις drone για να υποστηρίξει τα logistics του κλάδου της υγείας. Το 2016, Η UPS συνεργάστηκε με την GAVI και τη Zipline για την παράδοση παραγώγων αίματος σε απομακρυσμένες τοποθεσίες στη Ρουάντα. Η ομάδα της Matternet έχει ήδη ολοκληρώσει περισσότερες από 3.000 πτήσεις σε μονάδες υγείας στην Ελβετία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.