ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η BYD ανταγωνίζεται πλέον την Tesla

16:01 - 17 Απρ 2019 | Επιχειρήσεις
Η BYD ανταγωνίζεται πλέον την Tesla
Η κινεζική εταιρεία BYD έχει εξελιχθεί σε κύρια ανταγωνίστρια της αμερικανικής Tesla, πωλώντας σε μηνιαία βάση έως και 30.000 ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα.

Ξεκίνησε κατασκευάζοντας μπαταρίες για κινητά, φορητούς υπολογιστές και άλλες συσκευές και από το 2003 έχει εισέλθει στον κλάδο των αυτοκινήτων. Η εταιρεία απευθύνεται στον μέσο καταναλωτή – σε αντίθεση με την Tesla -  με το φθηνότερο μοντέλο της να έχει τιμή περίπου 8.000 ευρώ περιλαμβανομένων των κρατικών επιδοτήσεων.

Τα ηλεκτρικά λεωφορεία της BYD πωλούνται σε τεράστιους αριθμούς σε πόλεις της Κίνας, αλλά και στο Άμστερνταμ, τη Φρανκφούρτη και το Λος Άντζελες.

Η εταιρεία, ωστόσο, έρχεται αντιμέτωπη με τις ανταγωνίστριες του κλάδου, όπως η Volkswagen και η Ford που προσαρμόζονται σταδιακά στον κλάδο της κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Στο ίδιο πλαίσιο, όπως και κάθε κινεζική βιομηχανία, επηρεάζεται από τον εμπορικό «πόλεμο» με τις ΗΠΑ. Το τελευταίο έτος η μετοχή της στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 18%.

Ο ιδρυτής και πρόεδρος της BYD αισιοδοξεί, βέβαια, ότι η εταιρεία θα καταφέρει να επεκταθεί επιχειρηματικά σε όλο τον κόσμο και να αναδειχθεί σε ηγέτη της ηλεκτροκίνησης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.