ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η πρώτη κινεζική αλυσίδα καφέ που μπαίνει στη Wall Street

13:58 - 24 Απρ 2019 | Επιχειρήσεις
Η πρώτη κινεζική αλυσίδα καφέ που μπαίνει στη Wall Street
Στη Wall Street αναμένεται να εισαχθεί η κινεζική αλυσίδα καφέ Luckin Coffee, η οποία είναι η άμεση ανταγωνίστρια της Starbucks.

Η εταιρεία κατάφερε να αυξήσει με ταχείς ρυθμούς τα καταστήματά της, υποχρεώνοντας τη Starbucks να συνεργαστεί με την Alibaba, προκειμένου να κάνει και εκείνη παραδόσεις σε πελάτες.

Σημειώνεται ότι ορισμένοι από τους επενδυτές της Luckin είναι επενδυτικά κεφάλαια της Σιγκαπούρης και τα ιδιωτικά κεφάλαια της αμερικανικής BlackRock.

Η Luckin υπέβαλε στις αρχές της εβδομάδας τα απαραίτητα έγγραφα στις αμερικανικές αρχές για αρχική δημόσια εγγραφή για αρχική δημόσια διάθεση των μετοχών της (IPO). Η εταιρεία αναμένει να λάβει από τη διαδικασία από 500 έως 800 εκατ. δολάρια, αν και δεν έχει αποκαλύψει ακόμα τον αριθμό των μετοχών που θα διαθέσει.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο δύο πηγές, η εταιρεία αναμένεται να εισαχθεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο τον Μάιο και φαίνεται πως η διαδικασία αυτή θα είναι και η μεγαλύτερη για μία κινέζικη επιχείρηση από τις αρχές του 2019 μέχρι και σήμερα.

Η Luckin, σύμφωνα με μία άλλη πηγή προσβλέπει σε αποτίμηση 4-5 δις. δολαρίων, δηλαδή σε μία σημαντική αύξηση από τα 2,9 δις. δολάρια που είχε αναφέρει αρχικά μετά τον τελευταίο γύρο εξεύρεσης πόρων ύψους 150 εκατ. δολαρίων την προηγούμενη εβδομάδα.

Η αλυσίδα καφέ επεκτείνεται με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Ανοίγει συνεχώς νέα καταστήματα, ενώ αυτή τη στιγμή λειτουργούν 2.370 καφέ σε 28 κινεζικές πόλεις, επιδιώκοντας να προσθέσει ακόμη 2.500 μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Τέλος, η Luckin Coffe εμφανίζει ακόμη ζημιές, ενώ προειδοποιεί ότι στο προσεχές μέλλον θα συνεχιστεί αυτή η πορεία. Κατά την περυσινή χρονιά, είχε έσοδα 125,27 εκατ. δολαρίων και ζημιές 475,4 εκατ. δολαρίων. Το πρώτο τρίμηνο του 2019 είχε καθαρές ζημιές 85,3 εκατ. δολαρίων.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:11 - 24 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.