ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Microsoft επέστρεψε - Ο ρόλος του Ναντέλα

16:28 - 06 Μαϊ 2019 | Επιχειρήσεις
Η Microsoft επέστρεψε - Ο ρόλος του Ναντέλα
Εντυπωσιακά κινήθηκε το 2018 η μετοχή της Microsoft, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να ξεπερνά τόσο την Amazon όσο και την Alphabet.

Στην ανοδική πορεία της εταιρείας συνέβαλε ο διευθύνων σύμβουλος, Σάτια Ναντέλα, ο οποίος πάντως εμφανίζεται συγκρατημένος. Η κεφαλαιοποίηση της Μicrosoft υπερέβη το 1 τρις. δολάρια στις 25 Απριλίου και σημείωσε αύξηση περίπου 230% από τη στιγμή που ο Ναντέλα βρέθηκε στα ηνία της τον Φεβρουάριο του 2014. Ωστόσο ο ίδιος επισημαίνει πως αυτή η κεφαλαιοποίηση «δεν είναι σημαντική» και ότι οποιοσδήποτε πανηγυρισμός για την επίτευξη ενός τέτοιου στόχου θα συνεπαγόταν την «αρχή του τέλους».

«Στη Microsoft έχουμε μία πολύ κακή συνήθεια, να μην πιέζουμε τον εαυτό μας, διότι αισθανόμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την επιτυχία που είχαμε» τονίζει ο 51χρονος Ινδός μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και πληροφορικής, ο οποίος συνηθίζει να μην υπερβάλλει στον λόγο του.

Υπό την ηγεσία του Ναντέλα, η εταιρεία οδηγήθηκε ξανά στο δρόμο της επιτυχίας. Η Microsoft αποφάσισε να περικόψει την επένδυση στα Windows και υλοποίησε μία μεγάλη επιχειρηματική δραστηριότητα, το υπολογιστικό νέφος ή cloud (παροχή υπηρεσίας, όπου οι πελάτες αποθηκεύουν δεδομένα στο διαδίκτυο).

Τα έσοδα από το cloud διαμορφώθηκαν στα 34 δις. δολάρια το 2018, με την εταιρεία να αποκτά προβάδισμα έναντι της Google και να μειώνει την απόσταση από την πρώτη Amazon.

Το Azure, η πλατφόρμα cloud της Microsoft απέκτησε κορυφαίους πελάτες, όπως η ExxonMobil, η Starbucks  και η Wallmart.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:38 - 06 Μαϊ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.