ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Commerzbank: Αλλαγή πορείας μετά την αποτυχία συγχώνευσης με Deutsche Bank

14:13 - 22 Μαϊ 2019 | Επιχειρήσεις
Η Commerzbank μπορεί να τροποποιήσει τη στρατηγική της μετά την κατάρρευση των συνομιλιών συγχώνευσης με τη μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της, την Deutsche Bank, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της δεύτερης μεγαλύτερης εισηγμένης γερμανικής τράπεζας.

Συγκεκριμένα, ο CEO, Martin Zielke, ανέφερε μιλώντας στους μετόχους κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης ότι οι συνομιλίες με την Deutsche «έδειξαν ότι πιθανότατα θα πρέπει να οξύνουμε τη στρατηγική μας».

«Θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα γι' αυτό το φθινόπωρο», ανέφερε επίσης ο Zielke.

Η Commerzbank, την οποία κατέχει ακόμα εν μέρει το Δημόσιο μετά από τη διάσωσή της όταν ξέσπασε η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση το 2008, κάνει focus στην περιστολή κοστών και στην ψηφιοποίηση των εργασιών της.

Τα κέρδη αυξήθηκαν κατακόρυφα το 2018 σε σχέση με έναν χρόνο πριν, ωστόσο ο Zielke δήλωσε πως πρέπει να βελτιωθούν περαιτέρω.

Οι συνομιλίες με την Deutsche Bank για συγχώνευση κατέρρευσαν μετά από έξι εβδομάδες, με τις δυο πλευρές να επικαλούνται τα ρίσκα μιας τέτοιου μεγέθους συγχώνευση, τα κόστη αναδιάρθρωσης και τις κεφαλαιακές απαιτήσεις.

Όταν έφυγε από το προσκήνιο η DB, η ιταλική UniCredit και η ολλανδική ING Groep εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την Commerzbank.

Το εποπτικό συμβούλιο της Commerzbank θα συζητήσει τη νέα αυτή στρατηγική στα μέσα Σεπτεμβρίου , με τις ανακοινώσεις περί τις αρχές Οκτωβρίου.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.