ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απαγόρευση πτήσεων μέχρι τον Αύγουστο για τα Boeing 737 MAX

15:21 - 29 Μαϊ 2019 | Επιχειρήσεις
Απαγόρευση πτήσεων μέχρι τον Αύγουστο για τα Boeing 737 MAX
Στο έδαφος για τουλάχιστον δέκα εβδομάδες ακόμη, δηλαδή έως τον Αύγουστο, θα παραμείνουν τα Boeing 737 MAX, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΙΑΤΑ.

Η Boeing δέχεται έντονες πιέσεις να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις ρυθμιστικών αρχών και αεροπορικών εταιρειών για την ασφάλεια των αεροσκαφών τύπου 737 ΜΑΧ, μετά το τραγικό δυστύχημα της πτήσης 302 των Αιθιοπικών Αερογραμμών στις 10 Απριλίου, προκαλώντας τον θάνατο 157 επιβατών και πληρώματος.

Οι ερευνητές εντόπισαν «σαφείς ομοιότητες» μεταξύ της μοιραίας πτήσης των Αιθιοπικών Αερογραμμών και της συντριβής αεροσκάφους Boeing 737 MAX στην Ινδονησία τον Οκτώβριο, με 189 νεκρούς.

Τα 737 MAX δεν πρόκειται να επανέλθουν στους αιθέρες τουλάχιστον έως τον Αύγουστο, φέρεται να δήλωσε ο Αλεξάντρ ντε Ζινιάκ, γενικός διευθυντής της ΙΑΤΑ, στο πλαίσιο εκδήλωσης στη Νότιο Κορέα. «Δεν αναμένουμε κάτι πριν από δέκα με 12 εβδομάδες... αλλά αυτό δεν είναι στο χέρι μας, αλλά στο χέρι των ρυθμιστικών αρχών», δήλωσε ο κ. ντε Ζινιάκ. Η ΙΑΤΑ σχεδιάζει τη διεξαγωγή διαβούλευσης πριν από τον Αύγουστο με συμμετοχή ρυθμιστικών αρχών και αεροπορικών εταιρειών, όπου θα συζητηθεί το ζήτημα της Boeing και τι πρέπει να γίνει ώστε να επιστρέψουν τα ΜΑΧ 737 στους αιθέρες.

'Εως τώρα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ δεν έχει δεσμευθεί σε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.