ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μorgan Stanley: Η ύφεση δεν θα αργήσει στην παγκόσμια οικονομία

09:41 - 03 Ιουν 2019 | Επιχειρήσεις
Οι επενδυτές μπορεί να εξακολουθούν να υποτιμούν το πλήρες ρίσκο του εμπορικού πολέμου για την παγκόσμια οικονομία, προειδοποιεί η Morgan Stanley, παρά το γεγονός ότι οι αγορές μετοχών έζησαν το χειρότερο μήνα του έτους.

Οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας εκτιμούν ότι εάν ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει πράξη την απειλή για δασμούς 25% και στις υπόλοιπες κινεζικές εισαγωγές αξίας 300 δισ. δολαρίων, η Κίνα οπωσδήποτε θα απαντήσει με αντίποινα και τότε η ύφεση δεν θα αργήσει. Θα μπορούσε να έρθει σε εννέα μήνες ή ένα χρόνο.

«Οι πρόσφατες συζητήσεις με επενδυτές ενισχύουν την αίσθηση ότι υποτιμούν τον αντίκτυπο των εμπορικών εντάσεων. Οι επενδυτές γενικά είναι της άποψης ότι οι εμπορικές αντιπαραθέσεις θα είναι παρατεταμένες, αλλά δεν υπολογίζουν τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις τους στο παγκόσμιο ΑΕΠ» αναφέρει σε σημείωμά της.

Προειδοποιήσεις ήρθαν και από την Goldman Sachs για δραματικές συνέπειες, καθώς εκτιμά ότι οι ΗΠΑ τελικά θα επιβάλλουν δασμούς 10% στο υπόλοιπο των κινεζικών εισαγωγών αξίας 300 δισ. δολαρίων, αλλά και στις εισαγωγές από το Μεξικό. Για το δεύτερο εξάμηνο του 2019 η Goldman αναθεώρησε την πρόβλεψη για τους ρυθμούς ανάπτυξης κατά μισή μονάδα στο 2%.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.